Ko može da zameni Ramosa? De Liht. Što nisu napravili jednu Zlatnu loptu za Ronalda i Mesija, a drugu za nas ostale...

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.12.19. | 20:53

Serhio Ramos se otvorio Ivanu Zamoranu

Osvajanjem rekordne šeste Zlatne lopte Lionel Mesi ispisao je posebne stranice fudbalske istorije kao jedini igrač koji je prestižnu nagradu za najboljeg igrača sveta dobio makar šest puta, čime je pretekao večnog neprijatelja Kristijana Ronalda.

Tokom prethodnih dvanaest sezona Zlatna lopta bila je gotovo striktno rezervisana za jednu od dve superzvezde svetskog fudbala. Prošle godine taj niz prekinuo je Luka Modrić, da bi pre nepune dve sedmice Mesi ponovo zaseo na tron posle sezone u kojoj je Barselonu odveo do nove titule prvaka Španije.

Izabrane vesti

Ako pitate Serhija Ramosa, dinamika dodeljivanja najvećeg individualnog priznanja mogla je da bude potpuno drugačija...
”Mogli su jednostavno da naprave jednu Zlatnu loptu za Kristijana i Mesija i da ih osvajaju zavisno od rezultata. Druga bi išla nama smrtnicima. Tako bi bilo bolje za fudbal”, priznao je Ramos legendarnom Ivanu Zamoranu u intervjuu za TUDN.

S obzirom da je ušao u ozbiljne igračke godine, Ramos je izneo karte na sto i otkrio šta planira da radi kada okači kopačke o klin. I, pre svega, kada će u penziju.
”Igraću fudbal dokle god me prati moja senka, a znam da je ona tvrdoglava. Pokušaću da iskoristim situaciju maksimalno i sve ono što mi fudbal pruži. Dosta vodim računa o sebi i nadam se da ću igrati još dugo”.

A, ko bi mogao da odmeni Serhija Ramosa u budućnosti?
”Nikada nije dobro porediti igrače. Real ima sjajne momke u podmlatku, važno je samo održati tu dobru nacionalnu bazu. Na tržištu je mnogo dobrih, kvalitetnih igrača. Na primer, meni je De Liht štoper s ogromnim potencijalom, samo mu je potrebno iskustva. Ali, on je pravi igrač za budućnost”.

Ramos će na kraju sezone proslaviti tačno petnaest godina otkako je fudbaler madridskog Reala, što je podatak kojim ne može mnogo igrača da se pohvali.
”Jako sam ponosan. Na kraju dana to je nešto što mi niko nije poklonio. Iza mene stoji ogroman rad, velika požrtvovanost, posvećenost i kontinuitet. Nije dovoljno samo da dođete u Real, morate da ostanete. Mnogo je stvari koje su se dogodile, a ljudi o tome pojma nemaju, zato uspeh nije slučajan. To je moja zaostavština i nadam se da će moja karijera inspirisati milione klinaca koji žele da ispune svoje snove i naprave nešto veliko”.

Kada je u pitanju najlepša uspomena u dresu Blankosa, ima ih nekoliko...
”Gol u Lisabonu je možda i moj najreprezentativniji momenat poslednjih godina. Promenio je mnogo toga, omogućio nam da osvojimo Ligu šampiona triput zaredom. Trofeji Lige šampiona su mi kao deca, ne znam koji volim više”.

Real je po pokoravanju Evrope u tri vezane godine izgubio Zinedina Zidana, ali se on vratio na klupu samo devet meseci kasnije...
”Zizu je veliki trener, simbol Reala. Imali smo fantastičnu seriju titula s njim. Bio je tada i sam svestan šta je klubu potrebno, tako da je njegova odluka da ode veoma hrabra i važna. Desile su se neke stvari i on se vratio, izašli smo iz kritične situacije i sada smo ponovo u mirnim vodama. Srećni smo što je ponovo tu. On je čovek koji može da izvuče maksimum iz ovog tima”.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara