Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Ko će u Primeru? Espanjol odmah ili Ovijedo posle 23 godine

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.06.24. | 14:32

Asturijski tim brani prednost od 1:0 pred večerašnji revanš meč finala plej-ofa u Barseloni

Vreme odluka. Espanjol će u revanšu finala baraža za promociju u Primeru nastojati da preokrene zaostatak od jednog gola kada dočeka Ovijedo (18.30). Ovijedo u Barselonu dolazi sa malom prednošću, pošto je zabeležio pobedu od 1:0 kada su se dva tima sukobila pre sedam dana u Asturiji.

Poraz Espanjola od Ovijeda u prethodnom duelu pokazao se kao prvi put da su Perikitosi izgubili od početka februara. Tim trenera Manola Gonzalesa stoga ima posla ako želi da obezbedi mesto u najjačem španskom rangu za narednu kampanju, a njegov domaći skor ove sezone bi trebalo da znači da je samopouzdanje i dalje visoko.

Izabrane vesti

Zaista, katalonska ekipa je samo jednom izgubila na domaćem terenu ove godine, što je bilo protiv Hetafea u Kupu kralja početkom januara, dok je samo jednom poražena pred svojim navijačima u ligi i to sa 1:0 od Leganesa 20. oktobra.

18.30: (1,95) Espanjol (3,40) Ovijedo (4,10)

Espanjol je završio osnovni deo Segunde završio na četvrtom mestu na tabeli, sa samo tri boda zaostatka za drugoplasiranim Valjadolidom, i nadmeće se da se ekspresno vrati u Primeru pošto je iz nje ispao na kraju prošle sezone.

Belo-plavi su pobedili Ovijedo sa 2:1 kada su dva tima sastala u ligi ranije ove sezone, ali je tim iz Asturije slavio u dve od poslednje tri utakmice između dve ekipe.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------

Gosti su jedva uspeli da se ušunjaju u plej-of Segunde, osvojivši šesto mesto u drugom rangu, nadmašivši sedmoplasirani Rasing Santander zbog gol-razlike, a dva tima su završila na istom nivou. Ovijedo je potom izbacio Eibar u polufinalu plej-ofa, a cilj mu je da obezbedi mesto u nacionalnoj eliti prvi put od sezone 2000/2001.

Povratak ekipe trenera Luisa Kariona u Primeru bio bi velika priča, ali Espanjol ima status favorita zbog izuzetno snažnog učinka pred svojim pristalicama.

Uprkos razočaranju rezultatom u prvom meču, očekuje se da će trener Espanjola Gonzales da se kladi na istu ekipu koja je izašla na teren u Asturiji. Martin Brajtvajt i Havi Puado su kombinovano postigli 37 golova ove sezone, i ponovo će igrati kao najistureniji.

Što se tiče Ovijeda, Borha Baston je najbolji strelac u timu sa 10 golova, ali je verovatno da će 31-godišnjak ponovo da bude na klupi.

PRIMERA, BARAŽ ZA PROMOCIJU - REVANŠ

Nedelja

18.30: (1,95) Espanjol (3,40) Ovijedo (4,10), prvi meč 0:1

***kvote su podložne promenama


tagovi

PrimerasegundaEspanjolOvijedoReal OvijedoMartin Brajtvajt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara