Detalj sa prošlog susreta Volfzburga i Barselone (©AFP)
Detalj sa prošlog susreta Volfzburga i Barselone (©AFP)

Ko će do trofeja Lige šampiona, Barselona ili Volfzburg?

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.06.23. | 11:14

Selektor ženske omladinske reprezentacije Srbije Lidija Stojkanović prednost u finalu elitnog takmičenja, koje se igra od 16 časova u Ajdhovenu, ipak daje Špankinjama

Dok su njihove muške kolege u Ligi šampiona osvojile ove sezone samo sedam bodova, fudbalerke Barselone došle su na korak od nove titule. Međutim, rival u finalu od 16 časova na Filips stadionu u Ajndhovenu biće im je odlična ekipa Volfzburga, koja i sama može da se pohvali najvrednijim evropskim trofejima.

Katalonke su pehar namenjen prvakinjama Starog kontinenta podigle 2021. kada su u finalu “rasturile” Čelsi sa 4:0, a još dva puta su stigle nadomak velikog uspeha, 2019. i prošle godine. Oba puta su u finalima poklekle pred koleginicama iz Olimpik Liona. Vučice su šampionke Evrope bile 2013. (1:0 protiv Lavica) i 2014. (4:3 protiv švedskog Tiresoa), a u finalima su igrale još tri puta (2016, 2018. i 2020.) i svaki put od njih bolje su bile pomenute Francuskinje.

Izabrane vesti

Oba kluba u polufinalu su igrala sa Engleskinjama: Barselona je eliminisala Čelsi, a Volfzburg Arsenal. Aktuelne forme su im slične, ali Katalonke su odbranile titulu u Primeri, za razliku od protivnica koje su Bundesligu okončale na drugoj poziciji, sa dva boda manje od Bajerna.

16.00: (1,40) Barselona (4,80) Volfzburg (7,75)

Mada su u ovakvim mečevima svi ishodi realni, blagu prednost dajemo Barseloni. Sa time se slaže i Lidija Stojkanović, selektor ženske omladinske reprezentacije Srbije i prva dama sa UEFA PRO licencom u našoj zemlji.

"Prvi put od 2010. finale je rasprodato, što je još jedan znak da se ženski fudbal podiže na novi nivo. Verujem da obe ekipe dočekuju meč u sjajnoj formi, međutim, Barselona je jedan od najboljih timova u ženskom fudbalu u poslednje tri godine. Volfzburg može biti nezgodan, ali ipak smatram da bi Katalonke trebalo da pobede", rekla je Stojkanović za Mozzart Sport i dodala:

"U nemačkom timu izdvojila bih Lenu Oberdorf, Svenju Hut, Aleksandru Pop i Evu Pajor, a u španskom Karolinu Hansen, Kiru Volš, Lusi Bronz, Asisat Ošoalu i najbolju fudbalerku sveta Aleksiju Puteljas, koja se oporavila i nadam se da će zaigrati".

Piše: Vedrana NIKOLIĆ

LIGA ŠAMPIONA – FINALE

Subota

16.00: (1,40) Barselona (4,80) Volfzburg (7,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

ŽFK BarselonaŽFK VolfzburgLiga šampiona za ženeženska Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara