Stadioni Kremonezea i Venecije (©Reuters)
Stadioni Kremonezea i Venecije (©Reuters)

Ko će biti 20. učesnik Serije A?

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.05.24. | 14:17

Prvi od dva meča finala baraža između Kremonezea i Venecije je na programu ovog četvrtka od 20.30 časova.

Salernitana, Sasuolo i Frozinone su ispali iz Serije A, a zasad znamo da će dva od tri upražnjena mesta da popune Parma i Komo. Poslednjeg, trećeg učesnika u elitnom rangu italijanskog fudbala dobićemo posle dvomeča u finalu baraža, a prva od te dve utakmice između Kremonezea i Venecije na programu je ovog četvrtka od 20.30 časova. Revanš se igra već u nedelju.

Venecija je bila treća na tabeli ligaškog dela Serije B sa 70 bodova, tri manje od Koma, a tri više od četvrtoplasiranog Kremonezea. Oba tima su potom u polufinalu baraža opravdala očekivanja i bez većih problema preskočila svoje prepreke.

Izabrane vesti

U oba susreta je Venecija nadigrala Palermo, na Siciliji je slavila sa 1:0, a potom kod kuće sa 2:1. Kremoneze je u prvom susretu sa Katancarom ispustio dva gola prednosti (2:2), ali je posle toga kod kuće nadigrao rivala i slavio sa 4:1.

Važnu ulogu u tom trijumfu imao je i Masimo Koda, 35-godišnji centarfor koji je u Kremonezeu na pozajmici iz Đenove. Bio je Koda asistent kod prvog i strelac trećeg pogotka, to mu je bio ukupno 16. gol od početka sezone. Nekadašnji fudbaler slovenačke Gorice je ubedljivo najbolji strelac ekipe.


20.30: (2,35) Kremoneze (3,40) Venecija (3,00)


Ipak, Koda ne može da se pohvali da je efikasan kao prva violina Venecije. Finski reprezentativac Joel Pohjanpalo, koji je stigao u Italiju pre dve godine iz Bajer Leverkuzena za 3.200.000 evra, postigao je čak 22 pogotka ove sezone u Seriji B. Najbolji je strelac čitave lige, pošto je postigao dva gola više od Đenara Tutina iz Kozence. Niko drugi mu nije ni blizu.

Sastali su se Kremoneze i Venecija dvaput od početka sezone i oba tima imaju po jednu pobedu, svako na svom terenu. U decembru je Kremoneze slavio sa 1:0 pogotkom Luke Ravanelija, iako je gotovo čitavo drugo poluvreme odigrao sa igračem manje. Venecija je uzvratila u aprilu, posle preokreta je trijumfovala sa 2:1. Bodove su joj golovima doneli Kristijan Gitkjer i Bjarki Bjarkason.

Dakle, ni Koda, ni Pohjanpalo još nisu bili strelci u susretima ovih ekipa. Kodi je doduše zbog ofsajda poništen pogodak na prvom meču, a 29-godišnji Finac je bio asistent kod gola Gitkjera na drugoj utakmici. Možda su najbolje sačuvali za dvomeč sezone.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


BARAŽ ZA PLASMAN U SERIJU A – FINALE (PRVI MEČ)

Četvrtak

20.30: (2,35) Kremoneze (3,40) Venecija (3,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Serija ASerija BKremonezeVenecijaMasimo KodaJoel Pohjanpalo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara