Nikola Knežević (©Starsport)
Nikola Knežević (©Starsport)

Knežević ide u OFK Beograd: Zvezdi procenti i pravo da ga vrati za godinu dana i 200.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.09.24. | 15:52

Po sistemu Aleksandra Kahvića

Škola radi dobro, ali konkurencija u prvom timu je sve veća i klupska deca više ne mogu tako lako do prvog tima Crvene zvezde. Nikola Knežević je zato rešio da digne sidro i fudbalsku sreću potraži u – OFK Beogradu.

Kako saznaje Mozzart Sporta, crveno-beli neće dobiti obeštećenje za 21-godišnjeg centralnog veznog, ali će polagati pravo na 50 odsto prihoda od naredne Kneževićeve prodaje. Isplatilo joj se to u slulaju Aleksandra Kahvića, koji se preko OFK Beograda domogao Ulma, novopečenog člana nemačke Cvajte.

Izabrane vesti

Ulm je za Kahvićev potpis platio 1.500.000 evra, ali je OFK pola novca morao da prosledi Zvezdi jer je takav dogovor postignut prilikom preuzimanja igrača.

U slučaju Kneževića situacija je još nešto drugačija, jer Zvezda je zadržala i pravo da igrača otkupi nazad, ali će to pravo imati samo u narednih 12 meseci i pride će morati da ga plati 200.000 evra tek da ne ispadne da joj je OFK tek tako razigravao igrače.

Knežević ne bi trebalo da ima problema sa privikavanjem, jer je u plavo-belom dresu već odigrao 24 odlične utakmice u prethodnoj sezoni u kojoj je igrao na dvojnoj registraciji. Dao je četiri gola, namestio čak 12, ali kada je shvatio da opet neće imati ozbiljniju minutažu u Ljutice Bogdana rešio je da se i trajno preseli na Karaburmu.

Za prvi tim Zvezde do sada je odigrao 459 minuta raspoređenih na 10 utakmica, dao tri gola, namestio dva i pokazao da ima ogroman talenat, ali za njegov razvoj potreban je prostor kojeg manjka u timu selektiranom za Ligu šampiona.



tagovi

Nikola KneževićFK Crvena zvezdaOFK BeogradLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara