Ljubiša Dunđerski
Ljubiša Dunđerski

Klupski rekord, pa razlaz: Ljubiša Dunđerski napustio Spartak

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.09.24. | 14:11

Subotičani ostali bez sportskog direktora

Subotički Spartak ostao je bez sportskog direktora, pošto je Ljubiša Dunđerski napustio Bačku. Treći put, drugi put kao direktor.

U međuvremenu je šest meseci proveo i kao trener Golubova, ali je ipak poznatiji po direktorskom mandatu. U prvom, koji je trajao četiri i po godine, učestvovao je u selektiranju ekipe koja je napravila istorijski uspeh kada je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope izbacila prašku Spartu.

Izabrane vesti

Ovaj drugi, dvogodišnji, rezultatski nije bio ni izbliza tako uspešan, mada je bilo prihoda od izlaznih transfera. Dunđerskom će se naime u CV pisati da je prodajom Srđana Hristića u švedski Heken za 1.600.000 evra postavio klupski rekord.

U stvari, u ove dve godine Spartak je realizovao i treći i četvrti najskuplji izlazni transfer, pošto je Aleksu Đurasovića prodao u ruski Akron za 500.000 evra, a Edmunda Ada Crvenoj zvezdi za 400.000. Ima naravno i do sveukupne fudbalske inflacije na tržištu, ali u finansijskim knjigama Dunđerski će još neko vreme važiti kao Spartakov “rekorder”.

Dugogodišnji sportski direktor Ljubiša Dunđerski danas je podneo ostavku iz privatnih razloga i tako završio svoju misiju u Spartaku. U svom drugom mandatu na mestu sportskog direktora kluba i šefa stručnog štaba je proveo nešto više od dve godine. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo Ljubetu na svemu što je učinio za naš klub i da mu poželimo sve najbolje i puno uspeha u životu i daljoj karijeri”, 

 


tagovi

Ljubiša DunđerskiSpartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara