Dario Šarić o Ciboninoj šampionskoj sezoni: Pogledam onaj Partizan i shvatim od koga smo bili bolji...

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.05.20. | 09:05

“Imali smo i mlađu ekipu od Partizana, a to će najbolje oslikati kakav je Cibona imala potencijal”

Pre nepunih nedelju dana navršilo se tačno šest godina otkako je Cibona šokirala košarkaški region i usred Beograda osvojila šampionsku titulu u Jadranskoj ligi, iako je uoči Fajnal fora imala možda i najmanje šanse da se dokopa krune. Jedna od dve centralne figure šampionske generacije Cibone bio je Dario Šarić, uz njega na završnom turniru i Džerel Blesingejm, koji su učinili da Crvena zvezda i Cedevita ostanu praznih šaka... 

Cibona je tada obezbedila plasman u Evroligu, ali se paralelno nalazila i na aparatima za veštačko disanje, na ivici snage i ta titula u Beogradu bila je zapravo poslednji trzaj nekadašnjeg evropskog giganta... Danas je Cibona praktično na izdisaju, pred gašenjem pod udarom krize zbog pandemije COVID-19, a najbolji igrač te šampionske generacije, najbolji strelac lige te sezone, njen MVP i član idealne petorke sa setom gleda na dešavanja od tog 27. aprila 2014. godine... I generalno celu sezonu koja je prethodila peharu.
"Ponekad razmišljam o tome koliko smo bili mlada ekipa. Pazite, nisam samo tu bio ja, bio je tu i Martin Junaković, pa Demo, Tomo Gabrić, Mavra, mali Arapović je bio s nama, znači polovina tima je imala 20 ili manje godina. I s nama su Rimac i Golemac radili fantastičan posao, trenirali smo kao psi. Planiralo se sjajno, bila je to prava strategija. Stariji su radili svoje, mi smo mlađi bili po ceo dan na terenu", priseća se Šarić u razgovoru za hrvatske Sportske novosti.

Izabrane vesti

Šarić je posle osvajanja titule napustio Cibonu i otišao u Efes, a iz današnje perspektive kaže da bi verovatno ostao u klubu da se igralo elitno takmičenje...
"Pa, kad ovako sada razmišljam, mislim da bih. Jer, meni su primarno tada bile potrebne jače utakmice, jače takmičenje za sledeći korak u mojoj karijeri i da je Cibona igrala Evroligu, to bi bilo to. Ne kažem da je ABA liga tada bila loša, pogledajte samo Partizanove igrače tada i kakve su karijere napravili, od Bogdana Bogdanovića nadalje. A opet, kad pogledam taj Partizan, onda shvatim da smo mi na kraju bili ispred njega, a imali smo i mlađu ekipu od Partizana, a to će najbolje oslikati kakav je Cibona imala potencijal".

Sa Džerelom Blesingejmom se redovno čuje, otkriva da su nedavno bili zajedno nekoliko dana u Finiksu, gde Šarić i dalje čeka rasplet oko nastavka sezone NBA lige... A, gde je Bles?
"Živi u Francuskoj, ma super mu je. Bavi se prodajom nekretnina, automobila, super je on", kaže Šarić za Sportske novosti.

Foto: MN Press, ©Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara