Navijači Klub Briža (©Reuters)
Navijači Klub Briža (©Reuters)

Klub Briž je još u brzoj traci

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.24. | 14:11

Plavo-crni sa Jan Brejdela vratili se u borbu za titulu prvaka Belgije, a tamo je pravo niotkuda i Genk

Flamanski derbi ove srede u belgijskom plej-ofu - Klub Briž dočekuje Genk (20.30). Domaći tim je tek kao četvrtoplasiran ušao u doigravanje Župiler Pro lige, ali je veoma stabilan u odlučujućoj fazi sezone. Posle četiri kola u plej-ofu FCB je zabeležio tri pobede i jedan remi. Uz nadolazeće protivnike, Genk je jedan od timova koji su još neporaženi u finalnom delu kampanje, i koji su u potpunosti iskoristili sistem podele bodova i "samoubistvo" Union Sen Žiloaza.

Zahvaljujući ovim uspešnim serijama Klub Briž i Genk su ponovo direktno uključeni u trku za titulu. To se posebno odnosi na tim sa Jan Brejdela, koji zaostaje samo dva boda za aktuelnim liderom Anderlehtom. Štrumpfovi su četvrtoplasirani sa 34 bodova, na četiri poena daleko od prve pozicije.

Izabrane vesti

Stabilno stanje Klub Briža trenutno se može proceniti ne samo u ligi, već i na međunarodnoj sceni. Nedavno su plavo-crni dva puta pobedili grčki PAOK sa 1:0 i 2:0 i izborili plasman u polufinale Lige konferencije, gde ih čeka Fjorentina, prošlogodišnji finalista takmičenja. Ne samo što napad domaćina trenutno deluje pouzdano, već i odbrana. Obe pobede protiv PAOK-a došle su bez primljenog gola, a Klub Briž je primio samo tri gola u četiri utakmice u plej-ofa.

20.30: (1,80) Klub Briž (3,60) Genk (4,60)

Jedan od razloga za uspeh ekipe prethodnih sedmica je nesumnjivo trener Niki Hajen. Ovaj 43-godišnjak je preuzeo poziciju sredinom marta kao naslednik Ronija Dejle i od tada je bio neporažen u šest takmičarskih utakmica u ovoj ulozi. Hajen je još nepoznat kao trener i ranije je bio zaposlen kao strateg u omladinskom timu.

S druge strane, tokom zimske pauze Genk je prodao Džozefa Pejntsila, moćnog ofanzivca, Los Anđeles Galaksiju za 8.500.000 evra. Još se primećuje da igrač iz Gane nedostaje timu, pošto su Štrumpfovi postigli više od dva gola na meču u samo tri od 16 prethodnih mečeva u ligi.

Ističe se samo napadač Tolu Arokodare, koji mora da bude izuzet od kritika na račun ofanzive tima trenera Voutera Frankena. Nigerijac je postigao tri od pet proteklih golova gostiju i samo u jednoj od četiri utakmice u plej-ofu nije pogodio metu.

------------------------------

Sve utakmice Župiler Pro lige možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

BELGIJA 1, PLEJ-OF - 4. KOLO

Sreda

20.30: (1,95) Anderleht (3,50) Serkl Briž (3,90)

20.30: (1,80) Klub Briž (3,60) Genk (4,60)

Četvrtak

20.30: (2,90) Antverpen (3,35) Union Sen Žiloaz (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1Župiler Pro ligaKlub BrižGenk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara