Hari Kejn (©Reuters)
Hari Kejn (©Reuters)

Klose ispred Kejna i niko više! Pamet staje od driblinga Musijale (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.09.24. | 20:39

Bajern počastio Kil sa šest komada...

Došao je Hari Kejn u Minhen kako bi osvajao trofeje, kako bi skinuo prokletsvo koje ga je pratilo. Umesto da konačno prigrli neko pehar – timski, ne individualni, jer tih mu ne manjka – sa sobom je na Alijanc arenu – mnogi će reći – doneo nesreću, mentalitet koji ne krasi pobednike. Bajern je sezonu završio bez da je išta osvojio, ali da se to ponovi dve godine zaredom – teško. Baš teško.

Početkom ove sezone stvari su drukčije u odnosu na pređašnju. Istina, defanzivnih propusta ima – ogolio ih je Volfzburg u prvom kolu – ali Bajern odaje utisak da je utegnutiji, da nema nezadovoljstva u svlačionici, a kada je tako onda je u stanju da teroriše protivnike. Kil je pregazio, isporučio mu je šest komada, a Hari Kejn je, što se tiče golgeterskog učinka, nastavio tamo gde je stao – 1:6 (0:4).

Izabrane vesti

Kada je trka za najboljeg strelca u pitanju, verovatno će se pevati ista pesma kao minule sezone, nagovešćuje Hari Kejn takav ishod. Ponovo je na više od jednog datog gola po meču i već je svakome u Bundesligi uterao strah u kosti.

Hari Kejn se od dolaska u nemački fudbal susreo sa 18 klubova i – svakom je zatresao mrežu! Niko mu nije pobegao, niko nije prošao neokrznut. Svi do jednog su stradali, listi žrtava pridodat je Holštajn Kil, i do danas je ispred njega samo – Miroslav Klose. Jedino je on pokosio više timova od engleskog napadača.

Dva puta je Hari Kejn pogodio u prvom poluvremenu, sprovodio je loptu u mrežu na ubačaje Serža Gnabrija i Kingslija Komana, zapečatio je sjajnu partiju i pogotkom iz jedanaesterca u nadoknadi drugog poluvremena. Ali, sve dobro što je uradio ne ogleda se isključivo u golovima. Delio je lopte iz drugog plana, slao dubinske, povlačio se skoro do centra u pojedinim momentima kada je trebalo da okomita krila dođu do izražaja…

Mnoge zaljubljenike u engleski fudbal kada se spusti skoro do centra katkad podseti na Vejna Runija i onoga što je on radio na zalasku karijere kada je više bio plejmejker, nego napadač.

Bajern je samleo Kil na gostovanju, svega 12 sekundi bilo mu je potrebno da otpočne sa rafalom. Spetljali su se defanzivci, iskoristio je to Džamal Musijala. Ekspresno je zatresao mrežu, lako u nju smestio loptu, a sredinom prvog poluvremena izveo je niz driblinga od kojih staje pamet.

Na kolenima je domaćin bio posle 13 minuta, nalazio se u nokdaunu već do poluvremena. Uspeo je i Majkl Olis u nastavku da se upiše među strelce, a i Kil da izbriše nulu sa semafora zahvaljujući Arminu Gigoviću.

BUNDESLIGA – 3. KOLO

Petak

Dortmund - Hajdenhajm 4:2 (3:1)

/Malen 12, Adejemi 17, 41, Džan 90+3 - Pjeringer 39, Brejnig 74/

Subota

Borusija Menhengladbah - Štutgart 1:3 (1:1)

/Plea 27 - Undav 21, Demirović 58, 61/

Frajburg - Bohum 2:1 (0:1)

/Adamu 58, 61 - Boadu 45/

Hofenhajm - Bajer Levekuzen 1:4 (1:2)

/Beriša 37 - Terije 17, Bonifejs 30, 75, Virc 72pen/

RB Lajpcig - Union Berlin 0:0

Volfzburg - Ajntraht Frankfurt 1:2 (0:1)

/Baku 76 - Marmuš 30, 82pen/

Holštajn Kil - Bajern 1:6 (0:4)

/Gigović 82 - Kejn 7, 43, 90+1, Musijala 1, Olis 65/

Nedelja

15.30: (2,05) Augzburg (3,45) Sankt Pauli (3,60)

17.30: (2,10) Majnc (3,50) Verder (3,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Džamal MusijalaHari KejnBundesligaBajern MinhenHolštajn KilMajkl Olis

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara