Vlade Radičević: Vreme sporta i razonode slavi 60. rođendan!

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.03.20. | 09:43

Tranzistor je u to vreme bio nešto poput mobilnog telefona danas!

Najdugovečnija sportska radio emisija na našim prostorima danas (13. marta) obeležava šest decenija emitovanja.

“Vreme sporta i razonode je priča o trajanju, o entuzijazmu izuzetnih novinara i urednika Radio Beograda, to je priča o vrhunskom majstorstvu radio reportera, o novinarskoj ideji i zasluženim nagradama i popularnosti”, kaže na dan jubileja urednik sportske redakcije Radio Beograda Vlade Radičević.

Izabrane vesti

Koncept emisije magazinskog tipa, uz slogan od svega po malo za svakog po nešto, je očigledno dobitna kombinacija.
“Zato je razumljivo što i dan danas imamo veliko poverenje slušalaca i što smo i dalje jedna od najslušanijih emisija Prvog programa Radio Beograda” dodaje Vlade Radičević.

Obeležavajući šest decenija emitovanja posebno su u redakciji ponosni na ljude odnosno velikane Radio Beograda i sportske redakcije, koji su postavili temelje ove emisije.
“Pre svih prvi urednik Radivoje Marković, zatim Predrag Knežević, koji je svojim idejama išao ispred vremena, remeteći dotadašnju ustaljenu šemu radio programa. Slobodniji izraz, emisija prema aktuelnim događajima i prednosti običnog fiksnog telefona, to je bilo dovoljno da se pokrene nešto što će osvojiti radio program. Saša Marković je bio prvi redaktor, reporter Marko Marković pa sjajni novinari Miodrag Stoiljković, Nebojša Popović i Branislav Španić Ton majstori Živojin Rajić i Raša Radančić. Muzički urednik Miroslav Rambosek”.

Za slušanost emisije zaslužni su i Dragan Petrović, Đorđe Đenić, Slobodan Kovačević, Svetsilav Vuković, Jordan Ivanović, Mijailo Kostić, Milan Anđić, ali i reporteri iz ostalih centara bivše države koji su prenosili utakmice jugoslovenske prve lige.

“Dinamika, uzbuđenje i preplitanje različitih glasova sa stadiona davali su posebanu sliku fantastičnog radio programa. Tranzistor je u to vreme bio nešto poput mobilnog telefona danas”.

I u novom vremenu emisija je zadržala stari koncept a postala je, zahvaljujući novim tehnologijama još brža i aktuelnija.
“Generacija mladjih reportera nastavlja tradiciju prenosa najvažnijih sportskih dogadjaja, koji se održavaju u terminu emisije subotom. Prati kulturne i zabavne dogadjaje uz kvalitetnu muziku.Takođe, afirmiše mlade sportsite i manje poznate sportove. I uvek ima nešto novo, zanimljivo da ponudi svojim slušaocima”.

Sportska redakcija danas se trudi da pridobije mladju publiku, ne zaboravljajući tradiciju i velikane našeg programa.
“Urednik i voditelj emisije trenutno je Željko Stefanović, a veliku pomoć u realizaciji emisije ima od kolega iz redakcije Slobodana Maletića, Milana Bigovića, Dejana Nikolića, Snežane Pantović, Dejana Bulajića, Slobodana Igrutinovića, saradnika Miloša Panića i mene”, kontatuje urednik Vlade Radičevića.

Čuvena špica gol, gol, gol, gol vraća nas u stara dobra vremena i najavljuje svake subote od 15.30 sati još jedno sportsko - zabavno popodne Prvog programa Radio Beograda. Za nezaborav.

Redakcija Mozzart Sporta čestita veliki jubilej kolegama sa Radio Beograda!

FOTO: arhiva Radio Beograda/Vlade Radičević


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara