Klop i Pep (©Reuters)
Klop i Pep (©Reuters)

Klop: Ne znam kako neko može da ne vidi da je Pep najbolji trener na svetu

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.04.22. | 11:44

Uvertira za veliki derbi u nedelju

Nedelja, dan kada bi mogla da padne odluka o novom prvaku Engleske. Sudariće se na Itihadu Mančester siti i Liverpul, prvi i drugi na tabeli koje deli samo bod razlike.

Oba tima su uspešno pregrmela prve mečeve četvrtfinala Lige šampiona, tako da u odličnom raspoloženju čekaju veliki derbi. A, u susret tom meču Jirgen Klop je imao danas konferenciju za novinare na kojoj je sipao pohvale na račun Pepa Gvardiole.

Izabrane vesti

Za menadžera Liverpula nema dileme da je njegov veliki rival i kolega sa protivničke klupe najbolji fudbalski strateg današnjice.

Pep je najbolji trener na svetu. Ako neko sumnja u to... Stvarno ne znam kako bi to moglo da se desi. Pogledajte šta je sve osvojio, kakav fudbal igraju njegove ekipe“, naglasio je Klop.

Slaže se Jirgen da on i Pep izvlače sve najbolje jedan iz drugog.

„Verovatno je tako. Kada se profesionalno bavite fudbalom na najvišem nivou, onda je uvek fokus na vašim utakmicama. Sad smo u delu sezone kada ne možete a da ne gledate tabelu. Siguran sam da Federer i Nadal uživaju u rivalitetu koji imaju. Ne mogu baš da kažem da sam zahvalan što je Siti toliko dobar, ali to nije štetilo našem razvoju“.

Jedino sa čim se Nemac ne slaže je da će utakmica u nedelju rešiti pitanje prvaka.

„Hajde da pogledamo sve moguće ishode: ako pobedimo, otići ćemo na dva boda prednosti. Ako izgubimo, bićemo na minus četiri. Sa nerešenim rezultatom ostaje sve kako jeste. I kako onda neko može da misli da će u nedelju sve da se reši? Jeste veoma važna utakmica, ali bila bi velika i da imamo 15 bodova manje“.

Džejmi Karager, nekadašnji defanzivac Liverpula, rekao je u susret nedeljnom derbiju da je rivalitet ova dva kluba trenutno najveći i najjači u ligi.

Ko je to rekao? Karager? U tom slučaju – tako je. U poslednje četiri godine smo se približili Sitiju. Guramo jedni druge do neverovatnog bodovnog salda. Nikada nisam mislio da je to moguće u ovoj ligi. Konzistentnost koju ova dva kluba pokazuju poslednjih godina je luda“, istakao je Jirgen Klop. 


tagovi

Pep GvardiolaJirgen KlopLiverpulMančester SitiPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Siti
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara