Marko Grujić (©Reuters)
Marko Grujić (©Reuters)

Ključnih pet dana za Marka Grujića...

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.12.20. | 01:08

Tako bar tvrde Portugalci

Narednih pet dana moglo bi da bude ključno za sudbinu Marka Grujića u Portu. Tako makar tvrde pojedini portugalski mediji koji srpskog vezistu najavljuju kao startera u narednim mečevima Zmajeva. Prvi je na programu u sredu u Ligi šampiona, protiv Olimpijakosa, a drugi četiri dana kasnije u Kupu Portugalije, protiv Tondele.

Porto je kolo pre kraja takmičenja u grupnoj fazi Lige šampiona obezbedio prolaz u osminu finala, zbog čega Seržu Konseisao planira da u Pireju promeša karte. Njegovom imenjaku i Grujićevom konkurentu za mesto u veznom redu - Oliveiri, preti suspenzija u drugoj fazi elitnog takmičenja ukoliko dobije žuti karton, tako da je Srbin gotovo siguran starter u Grčkoj, piše portugalske kolege,

Izabrane vesti

Kada je u pitanju utakmica sa Tondelom Grujić bi trebalo da zauzme mesto Andresa Mateusa Uribea, iskusnog Kolumbijca koji je dobio crveni karton proteklog vikenda, u ligaškoj utakmici sa istim rivalom. Uribe je pocrveneo u sudijskoj nadoknadi sprečavajući opasnu kontru gostiju, a prema pravilima u Portugaliji suspenzija se odnosi na sva takmičenja.

I eto još jedne prilike za Grujića.

Ovo neće biti prvi put u sezoni da Konseisao planira srpskog vezistu za startera u dva vezana susreta. Prvi put to je bilo nakon poslednje reprezentativne pauze. Trebalo je Grujić da igra protiv Fabrila u kupu, a onda i u Marselju, u Ligi šampiona, međutim zbog potresa mozga tokom treninga nacionalnog tima propustio je tu prvu utakmicu, da bi onda u drugoj slabu partiju "garnirao" crvenim kartonom.

Dve predstojeće utakmice biće u neku ruku "kvalifikacione" za Marka Grujića. Posle njih trebalo bi da bude jasnije šta sa njim planira Seržo Konseisao, ali i Porto, generalno. Jer do sada nekadašnji vezista Crvene zvezde nije se naigrao. Svega 139 minuta u Primeiri i još 89 u Ligi šampiona.


tagovi

Marko Grujić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara