Ključni sastanak Terzića i Ivanića

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.08.21. | 09:13

Priča o novom ugovoru trebalo bi da se otvori krajem ove sedmice

Ne oseća se na Marakani groznica izazvana činjenicom da se noćas u najjačim evropskim ligama završava letnji prelazni rok. Potencijalni izlazni transfer u Italiju čeka Filipo Falko, mada deluje da će omaleni ofanzivni vezista crveno-belih do daljeg ostati u Ljutice Bogdana. Pijaca se u Češkoj, potencijalno novoj zemlji u karijeri Veljka Nikolića, završava tek 9. septembra, tako da transfer u Slaviju ili Spartu može da se završi...

Izabrane vesti

I bez svega navedenog imaće na Marakani narednih dana ozbiljan posao kada je reč o statusu pojedinih igrača iz prvog tima. Gledaće se, ali ne po svaku cenu, igrači koji bi mogli da nadomeste propali dolazak Nikole Čumića iz Olimpijakosa. Ali fokus će biti na novom ugovoru sa Mirkom Ivanićem.

Jedan od najboljih igrača Crvene zvezde u prošloj sezoni, ušao je u poslednju godinu ugovora sa crveno-belima. Jasan znak da rukovodstvo srpskog šampiona mora da reaguje. Uostalom, Zvezdan Terzić je u više navrata isticao da je produžetak saradnje sa Mirkom Ivanićem jedan od prioritetnih zadataka rukovodstva crveno-belih.

Svestrani vezista nametnuo se kao lider tima, i neko bez koga Dejan Stanković ne može da sastavi najjaču postavu. Uz sve navedeno Ivanić, bez obzira što ima 28 godina, spada u kategoriju tržišno najvrednijih igrača srpskog šampiona. Dinamo iz Moskve je početkom leta poslao ponudu u visini od 4.500.000 evra, pričalo se i o Glazgov Rendžersu.

Solidno je Mirko Ivanić počeo i novu sezonu, već postigao tri pogotka u svim takmičenjima.

U više navrata je isticao da bi voleo da jedan deo karijere provede u najjačim evropskim ligama i da se okuša na top nivou. Sa druge strane u Crvenoj zvezdi je pronašao kontinuitet, posle vrlo teškog početnog perioda Dejan Stanković ga je izvukao iz letargije i napravio od njega ključnog pojedinca.

Naravno, jedna od ključnih stvari prilikom pregovora Mirka Ivanića i rukovodstva Crvene zvezde o novom ugovoru biće i finansije. Ponudiće čelnici srpskog šampiona značajnu povišicu Ivaniću, verovatno mu izneti ideju o svrstavanju u grupu najplaćenijih igrača tima. Godišnja zarada plemenitog veziste mogla bi da naraste na 600.000 evra.

Zbog reprezentativne pauze fudbaleri Crvene zvezde od strane šefa stručnog štaba Dejana Stankovića dobili su nekoliko slobodnih dana. Kada se vrate sa mini odmora, uslediće ključan sastanak između Zvezdana Terzića i Mirka Ivanića. Posle toga mogli bi da se nagovesti da li je Mirko Ivanić spreman da potpiše nastavak saradnje sa crveno-belima.

Na Marakani su optimisti.

 


tagovi

Mirko IvanićZvezdan Terzić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara