Klinsmanova rokada od 50.000.000: Kunja i Pjontek IN, Kalu i Zelke OUT

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.20. | 23:48

Herta u završnici prelaznog roka pravi velike poteze

Kšištof Pjontek je sleteo u sredu kasno uveče na berlinski aerodrom i sutra bi trebalo da završi transfer u Hertu vredan 28.000.000 evra s bonusima, ali prevarili ste se ako ste mislili da je to sve što je ovaj bundesligaš spremio za kraj prelazni rok!

Novi trener Herte Jirgen Klinsman spremio je pravu rokadu na napadačkim pozicijama dva dana pre zatvaranja zimske pijace! U roku od samo 48 sati iz Herte bi mogli da odu Salomon Kalu i Davi Zelke, a uz Pjonteka klub će izvesno da pojača Mateus Kunja! Tehnički gledano, Herta bi na dvojicu napadača mogla da potroši oko 50.000.000 evra! 

Izabrane vesti

Kunjini agenti su u intenzivnim pregovorima s Hertom pošto u Lajpcigu ne igra uopšte, a željan je redovne minutaže. Herta pred čelnicima Lajpciga maše sa 20.000.000 evra, što bi trebalo da bude dovoljno da se zadovolje apetiti i završi priča u ekspresnom roku. Kunja je za mladi tim Herte postigao 11 golova na 13 utakmica, a u drugoj polovini 2019. gotovo uopšte ne igra u prvom timu. Samo dva puta bio je starter, a skupio je tek 359 minuta. Prošle sezone, primera radi, igrao je u 39 navrata, 22 puta kao starter uz učinak od devet golova i dve asistencije.

Herta je u međuvremenu dobila poziv od ljudi iz Vest Hema koji su počeli da se raspituju za Salomona Kalua. Reprezentativac Obale Slonovače ne igra nikako otkako je stigao Jirgen Klinsman i hoće da promeni sredinu, a Vest Hem nudi spas u poslednji čas. Iz Londona su poslali upit pod kojim uslovima bi mogli da dobiju Kalua, a pregovori bi mogli da počnu već u četvrtak. Kalu ima veliko iskustvo igranja u Premijer ligi, pošto je šest godina branio boje Čelsija, s kojim je osvojio Premijer ligu, Ligu šampiona i četiri FA kupa.

S druge strane, Zelke na stolu ima dve ponude. Jednu od Brajtona, drugu od neimenovanog premijerligaškog kluba. Zelke je u nešto boljoj poziciji od Kalua, igrao je nešto, ali opet Klinsman ga ne vidi u najozbiljnijim planovima. On sa Hertom ima ugovor do juna 2022, a situacija za Zelkea se drastično promenila kada ga je Dodi Lukebakio odmenio protiv Volfzburga i postigao pobedonosni gol. Takođe, dolazak Kšištofa Pjonteka dovoljno govori da za Zelkea neće biti mesta...

Međutim, Hertina zarada od eventualnih transfera Kalua i Zelkea neće biti ni približna onom što će klub platiti za Pjonteka i Kunju ako sve prođe kako treba.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara