Džošua Zirkze (©AFP)
Džošua Zirkze (©AFP)

Klauzula nije aktivirana, neće ni biti! Junajted 'preplaćuje' Zirkzea i rasteže otplatu Bolonji

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.07.24. | 17:53

Umesto 40.000.000 transfer će iznositi 42.500.000 evra. Lekarski pregledi već su zakazani…

'Mali Ajaks' i 'Mala Holandija' na Old Trafordu – Džošua Zirkze će u petak postati novi igrač Mančester junajteda!

Sinoć kasno pao je dogovor između engleskog kluba i Bolonje, čekalo se samo da Holandija završi učešće na Evropskom prvenstvu. Sa igračem je još ranije sve utanačeno, pridobijen je ‘halapljivi’ zastupnik Džošue Zirkzea, a u međuvrmeenu su povučeni završni potezi, javlja David Ornstajn. Sve je gotovo, ali po drugačijim uslovima no što se mislilo da će biti…

Izabrane vesti

Danima unazad, pa i nedeljama, od trenutka kada je Milan ispao iz trke, govora je bilo o otkupnoj klauzuli od 40.000.000 evra. Transfer je ugovoren, a ipak ona nije aktivirana, a neće ni biti! Mančester junajted će 'preplatiti' Džošuu Zirkzea.

O čemu je reč?

Dinamika isplate je ključna. Kada bi Crveni đavoli aktivirali klauzulu, morali bi sve odmah da plate. Ovako, ne moraju, jer imaju drugačiji sporazum sa Bolonjom. Iskešraće 42.500.000 evra, dati više novca no što treba i rastegnuti otplatu.

Umesto da sve odmah plati, posrnuli ostrvski velikan će u naredne tri godine otplaćivati holandskog napadača.

Oko jedne stvari više nema spora: ugovor će važiti do 2029. godine, pominje se da bi mogla da bude ubačen produžetak na još godinu dana, a lekarski pregledi biće obavljeni u petak. Već su zakazani. Taj dan će Džošua Zirkze sleteti u Mančester, odraditi pretrage i ukoliko sve bude u najboljem redu, nakon toga otići na sastanak sa Erikom ten Hagom i potom žvrljnuti potpis na ugovor.

Mančester junajted će dobiti napadača, Rasmus Hejlund konkurenciju, a svlačionica dodatni narandžasti ton. Danas su se stručnom štabu Erika ten Haga priključili Rene Hake i Rud van Nistelroj, koji se vratio na mesto uspeha, mesto gde je žario i palio u igračkim danima. A, od igrača koji su iz Holandije pristigli tu su Lisandro Martines, Tajrel Malasija, Antoni… Jedino Doni van de Bek pakuje kofere i odlazi u Đironu.

Mogli bi na Teatru snova, ako se ovaj trend nastavi, da porazmisle i o jednoj narandžastoj garnituri. Naročito jer postoji mogućnost da sleti i Matijs de Liht.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Mančester JunajtedBolonjaDžošua Zirkze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara