Klasje panonsko...

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.05.24. | 10:23

Vladan Milojević je probudio emociju kompletnog tima, posebno Mirka Ivanića

Vladan Milojević je uspeo! Ne, ne govorimo o površnom podatku da je iskusni stručnjak iz Aranđelovca, doveden kao vatrogasac u Ljutice Bogdana, prvi put u trenerskoj karijeri objedinio domaće trofeje. I položio sve ispite pred vrlo strogom zvezdaškom javnošću. Crvena zvezda je u finalu Kupa Srbije savladala Vojvodinu, što uzimajući u obzir četvorogodišnju dominaciju crveno-belih u srpskim okvirima ne predstavlja ništa specijalno. Počeli su i navijači, igrači i rukovodioci Crvene zvezde da žive u slatkoj i dosadnoj trofejnoj eri, jer je sve vezano za nove pehare i istorijska dostignuća postalo normalno.

Govorimo o nečemu drugom kada je Vladan Milojević u pitanju. Još u prvom mandatu, počevši da ruši evropske barijere i mitove o tome kako crveno-beli nikada neće više biti respektabilna evropska marka, iskusni stručnjak je apostrofirao da je najvažnije probuditi emociju kod ljudi. Gledajući govor tela njegovih igrača, pre i za vreme utakmice sa Vojvodinom, Vladan Milojević je ponovo zajahao na talasu fudbalske strasti i jakih emocija. Samo malo faktografije sa novog stadiona u Loznici: In Bom Hvan je završio na severnoj tribini sa najvatrenijim navijačima, kapiten Aleksandar Dragović je poput Gelora Kange seo na prečku, Zvezdino dete Uroš Spajić je vodilo navijanje.

Izabrane vesti

Reći će neko da se odanost klubu ne dokazuje slavljem sa navijačima, kao što je patriotizam mnogo više od pisanja jeftinih parola, ali... Govor tela igrača Crvene zvezde tokom finala sa Vojvodinom, jasno je pokazao koliko su kao grupa napredovali od dolaska Vladana Milojevića. Nisu bili usamljene jedinke ravnodušnih pogleda kao u eri Baraka Bahara.

PROGRESIVNI POGLEDI NA ŽIVOT I FUDBAL MIRKA IVANIĆA

U toj crveno-beloj strasti, koja je za posledicu imala potvrdu dominacije u domaćim okvirima, istaklo se ime Mirka Ivanića. To što on uspeva da se ponavlja već četiri godine, pokazuje da su noge i fudbalski um čisto klasje panonsko iz Bačkog Jarka. Ume bivši reprezentativac Crne Gore da uđe u letargiju, kao i svi fudbaleri dugo prisutni u srpskom fudbalu, svestan da je negde prevazišao sredinu i da mu se koordinate fudbalske sudbine nisu spojile tako da karijeru bar pokuša da gradi u ligi petice. A ima potencijal za tako nešto...

On je atipičan fudbaler, drugačijih interesovanja i progresivnih pogleda usmerenih ka umestnosti i nauci. Nikada od njega nećete čuti jaku izjavu, omalovažavanje rivala, saigrača, kompletnog ambijenta u srpskom fudbalu. U bogatstvu srpskog jezika ima ona sentenca o tome da bi ga svaka majka poželela za zeta. Verovatno su ga školske drugarice u leksikonima apostrofirale kao najmirnijeg dečka.

I što je za predstavu u Loznici jako važno – Mirko Ivanić je igrač koji retko ulazi u vatru, oslanja se isključivo na visoku fudbalsku inteligenciju i prirodan talenat. Deluje da je takvom Mirku Ivaniću najviše bilo stalo da u Podrinju crveno-beli krunišu dobro proleće. Kada je postigao vodeći pogodak, trčao je kao klupi i potom pokazivanjem na uvo tražio još jaču podršku severnog kopa.

Kada je skupljao rolnice papira sa terena lozničkog stadiona, Mirko Ivanić je neverbalno komunicirao sa navijačima, mašući glavom. Želeo je da im poruči: „Da, da, imamo ih“... Kada je Uroš Spajić zatresao mrežu i gotovo potvrdio trijumf ekipe Vladana Milojevića, strelac 66 golova za Crvenu zvezdu je pevao navijačku pesmu. Potom je i pred kamerama Arene Sport izašao iz šablona vukovca iz osnovne škole da je Urošu Spajiću zakopčao duksericu. Nije bio mirni momak iz Bačke, nego nadrkani Crnogorac kao Vojin Ćetković u Draškovićevom Nožu. 

 Sve je to zasluga Vladana Milojevića u čijem prvom mandatu se Mirko Ivanić suočavao sa teškim periodom i ozbiljnim psihološkim barijerima.

Uspeo je Dejan Stankovića da ga „otključa“, a Vladan Milojević se zadržao na tom kursu, stavljajući Mirka Ivanića na dve pozicije na kojima može najviše da pruži.

Imao je Mirko Ivanić dominantnije sezone u Crvenoj zvezdi, od ove sa pet golova i osam asistencija, ali je i ovog proleća, kada je crveno-belima bila voda do grla, uspevao da pokaže vrednost. Za Crvenu zvezdu mnogo veću od one koje bi dobila prodajom veziste iz Bačkog Jarka. Posebno sada kada ga je Vladan Milojević namestio u trouglu sa Stamenićem i Hvanom.


tagovi

Mirko IvanićVladan MilojevićKup Srbije

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara