Drejer izvodi penal (AFP)
Drejer izvodi penal (AFP)

Klasiko bez pobednika: Za Drejera nema mesta u Danskoj, ali u Belgiji nema mnogo ubitačnijih

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.12.23. | 20:55

Ljubičasti bez poraza na šest uzastopnih ligaških utakmica

Najveća utakmica belgijskog fudbala završena je bez pobednika. Na prvu loptu deluje da Anderleht, zbog epiteta izrazitog favorita uoči meča 17. kola, mora biti nezadovoljan rezultatom, ali ako uzmemo u obzir da je Standard preokretom poveo 2:1, ne može se reći ni da konačnih 2:2 nisu izmamili osmeh na lice velikanu iz Brisela.

Da, uz pobedu Union Sen Žiloaza u meču koji je počeo nekih 45 minuta kasnije, drugoplasirani Anderleht dozvolio lideru da mu pobegne na šest bodova prednosti, ali je isto tako produžio seriju nepobedivosti u domaćem prvenstvu na šest utakmica.

Izabrane vesti

Junak domaćeg tima je Andreas Drejer, nekadašnji član Midtjilanda i momak za kojeg retko kada ima mesta u reprezentaciji Danske, jednog od rivala Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu 2024. godine. A i kada se Drejer nađe na spisku, kopačke mu ne dodirnu teren. Ali u belgijskom fudbalu je neprikosnoven i nema mnogo ubitačnijih strelaca u Pro ligi od njega.

Večeras je pogodio za vođstvo Anderlehta u 21. minutu, a nakon što je njegov tim primao golove u nadoknadi prvog dela i uvodnoj fazi drugog, Drejer je 11. prvenstvenim golom, ovoga puta sa bele tačke, uspeo da mu donese bod. Aktivno danski krilni napadač učestvuje u golgeterskoj trci, a ispred njega je trenutno samo Serkl Brižov Stiv Denki sa 12 golova.

Kada su mu Havajo Kavabe i Vilfred Kanga doneli preokret, Standard je propustio šansu da zadrži stečeni kapital i izjednači se sa Sint Trojdenom na osmoj poziciji. Istina, uprkos sličnom odnosu udaraca ka golu, nije velikan iz Liježa ni zaslužio da ponese kući ceo plen, budući da je Anderleht imao znatno zrelije šanse.

Čekaju Ljubičasti iz Brisela na 35. titulu prvaka Belgije još od 2017, a veliki ispiti zrelosti čekaju ih u naredna dva kola, odnosno do kraja kalendarske godine. Već u narednoj rundi gostuju Antverpu, a zatim dočekuju Genk.

BELGIJA 1 – 17. KOLO

Petak

Kortrajk – Vesterlo 1:2 (0:1)

/Dejvis 65 – Frigan 32, Dači 86/

Subota

Serkl Briž – Antverpen 1:3 (0:1)

/Denki 70 – Ekelenkamp 20, Edžuke 57, Ilenikena 90+7/

Sint Trojden – Leven 1:1 (1:1)

/Zehiroleslam 6 – Brunes 18/

Gent – Molenbek 4:0 (2:0)

/Kujpers 33, Honk 45+4, Tisudali 88, De Sart 90+4pen/

Nedelja

Mehelen – Klub Briž 0:0

Epen - Genk 1:3 (0:1)

/Šarl Kok 65 - Sor 45+3, Peintsil 56, Arokodare 90+2/

Anderleht - Standard Lijež 2:2 (1:1)

/Drejer 21, 77 - Kavabe 45+2, Kanga 55/

Šarlroa - Union Sen Žiloaz (u toku)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

AnderlehtStandard Lijež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara