Matijas Soule (©Reuters)
Matijas Soule (©Reuters)

Kjeza sve dalje od Rima: Dibala i Paredes završavaju Romi pojačanje iz Juventusa

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.07.24. | 04:35

Matijas Soule velika želja Danijelea de Rosija

U Romi su rešili da se na krilnoj poziciji pojačaju u Juventusu. Samo što bi umesto Federika Kjeze, koji se prethodnih nedelja dovodio u vezu sa rimskim klubom, na Olimpiko mogao da stigne Matijas Soule.

Brojni italijanski mediji pišu da se Vučica polako hladi od Kjeze i da se okreće njegovom pet godina mlađem saigraču, čiji je dolazak Danijele de Rosi navodno postavio kao jedan od prioriteta u letnjem prelaznom roku. A, ni mladi Argentinac ne bi imao ništa protiv selidbe u Rim.

Izabrane vesti

Korijere delo Sport piše da je Soule tokom prošle sezone, dok je na pozajmici nastupao za Frozinone - sat vremena od Rima - često posećivao dvojicu sunarodnika Paula Dibalu i Leandra Paredesa u Večnom gradu te da ne bi imao ništa protiv da im se pridruži na Olimpiku.

Dakle, dogovoriti lične uslove sa 21-godišnjim krilom ne bi trebalo da predstavlja problem za čelnike Rome, ali pronaći zajednički jezik sa Juventusom već neće biti lako. Iako je prethodne sezone postigao 11 i namestio tri gola za Frozinone, novi trener torinskog kluba Tijago Mota neće stopirati potencijalni Souleov transfer, već bi novac od njegove prodaje investirao u dovođenje novih pojačanja, prvenstveno u dolazak Teuna Kopmejnersa.

Juventus se nada da će od prodaje argentinskog fudbalera moći da zaradi preko 30.000.000 evra i radije bi ga prodao izvan granica Italije. Doduše, već je odbio ponudu Lestera vrednu 25.000.000 evra.


tagovi

Matijas SuleJuventusRomaLetnji prelazni rok 2024transferiFederiko KjezaTransferi uživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara