Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kjevo pred zvaničnim gašenjem: Tačka na 92 godine istorije

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.08.21. | 16:07

Čuveni italijanski klub doživeo finansijski krah

Istorija duga 92 godine dobila je poslednju stranicu - Kjevo Verona klub bogate prošlosti gotovo izvesno će biti zbog finansijskih nepravilnosti.

Suočeni sa velikim problemima Leteći magarci izgubili su pravo da se takmiče čaki i u najnižem rangu takmičenja Seriji D. Ovom odlukom stavljena je tačka na napore kapitena Serđa Pelisiera koji je pokušao da očuva čuveni tim i spase ga od propasti.

Izabrane vesti

Upravo iskusni ofanzivac je potvrdio tužnu vest i potvrdio da nekadašnji član Serije A neće uspeti da razmiri dugovanja do 24. avgusta kada je krajnji rok.

"Zbogom, moje voljeno Kjevo. Nažalost, danas se priča o ovom klubu koji mi je dao toliko toga završila. Ovo je jedan od najtužnijih dana u mom životu. Pokušao sam svom snagom i zaista sam se nadao da ću ponovo početi sa novim klubom i nastaviti ovu fantastičnu priču, bilo bi to sjajno. Nažalost, nisam mogao to da uradim. Mislio sam da ima više ljudi spremnih da pojačaju i zaštite fudbal u ovom gradu i ovom regionu, ali to nije bio slučaj. Pokušali smo. Žao mi je samo što smo u tako komplikovanom periodu imali tako malo vremena da pronađemo sponzore. Dakle, zbogom moj voljeni Kjevo, uvek ćeš biti najvažniji klub u mom životu", napisao je Pelisier.

Kjevo je osnovan 1929. godine, domaćin je bio na čuvenom Bentegodiju, a prvu sezonu u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala odigrao je u takmičarskoj godini 2001/02. Učesnik evropskih takmičenja bio je u sezonama 2002/03 i 2006/07. Na međunarodnoj premijeri eliminisala ga je Crvena zvezda, dok su četiri godine kasnije od Letećih magaraca bili bolji Levski i Braga.

Od srpskih fudbalera žuto-plavi dres nosili su Filip Đorđević, Miloš Bimitrijević i Ivan Ilić.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara