Nikola Kovačević (© MN Press)
Nikola Kovačević (© MN Press)

Kiza Milinković odveo Kovačevića u Libiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.01.23. | 11:44

U paketu sa visokim Kragujevčaninom u klub iz Bengazija stiže i iskusni fudbaler Radnika iz Surdulice Siniša Babić

 (Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kragujevca)

Izabrane vesti

Posle Dušana Cvetinovića, još jedan centralni defanzivac je napustio kragujevački tim u ovom prelaznom roku. Nikola Kovačević se krajem minule sedmice oprostio od saigrača, koji u Antaliji odrađuju završni deo priprema za nastavak prvenstvene trke, a potom se zaputio ka novom odredištu, libijskom Al Naseru, na čijoj klupi poslednjih pet meseci sedi iskusni stručnjak Zoran Kiza Milinković, sa kojim je visoki štoper već imao priliku da sarađuje tokom kratkotrajnog trenerskog mandata na klupi Crvenih prethodne sezone.

Al Naser je klub stacioniran u Bengaziju, drugom po veličini gradu u Libiji. U klupskim vitrinama baštini dve titule prvaka Libije, dok je nacionalni kup ove afričke zemlje, smeštene na obali Sredozemnog mora, osvajao triput. Pod Milinkovićevom komandom tim iz Bengazija beleži dobre rezultate ove sezone, bez poraza je u prvenstvu, dok je učešće u CAF Kupu konfederacija okončao u drugoj kvalifikacionoj rundi, nakon duela sa prošlogodišnjim šampionom Nigerije Rivers Junajtedom.

Za razliku od prošle sezone kada je bio neizostavni član prve postave Crvenih, Nikola Kovačević minule jeseni nije bio u groplanu kod trenera Dejana Joksimovića. Samo dva puta se našao u ulozi startera, i to na utakmicama protiv Partizana i Novog Pazara, a u još dva navrata je dobijao priliku sa klupe. Skromna minutaža, ali i želja da se po drugi put oproba u inostranstvu, uticali su na odluku britkog defanzivca da napusti „Čika Daču“.

Al Naser je deveti klub u karijeri 28-godišnjeg Kragujevčanina, osim za Radnički 1923, čiji je dres oblačio dvaput, igrao je i za novosadsku Vojvodinu, subotički Spartak, niški Radnički, letonski Spartaks, Radnik iz Surdulice, Mačvu iz Šapca i Novi Pazar. Zajedno sa Kovačevićem ekipu iz Bengazija pojačaće još jedan srpski internacionalac Siniša Babić (31), koji je proteklih godinu dana nosio dres Radnika iz Surdulice. Srpski tandem je ugovorio saradnju do 1. jula, do kraja tekuće sezone.

Radnički 1923 je odlaskom Nikole Kovačevića ostao sa četvoricom igrača u poslednjoj liniji. Pored snažnog Filipa Ivanovića, koji je u tandemu sa Dušanom Cvetinovićem činio okosnicu odbrane Crvenih u minulom delu šampionata, i zimske pridošlice Milana Mitrovića, stručni štab Radničkog 1923 u nastavku sezone može da računa i na dvojicu mladih i perspektivnih defanzivaca, Nikolu Miličića i Vladimira Tomovića, koji su tokom jesenjeg dela sezone dobijali priliku da pokažu svoj potencijal.

Nikola Kovačević je deseti fudbaler koji je napustio redove kragujevačkog superligaša u zimskom prelaznom roku.



tagovi

Radnički KragujevacNikola Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara