undefined
undefined

Kimih uspešno operisan, sledi duga rehabilitacija

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.11.20. | 08:25

Ali nije u pitanju najgora varijanta...

Nije se završilo po idealnom scenariju, ali nije ni loše koliko je moglo da bude - Jozua Kimih tokom jučerašnjeg dana uspešno je operisan u Minhenu i biće spreman da se vrati na teren tokom januara meseca, objavio je na zvaničnom sajtu aktuelni prvak Evrope.

Izabrane vesti

"Drago nam je što će Jozua kroz nekoliko nedelja ponovo biti sa ekipom. Podržaćemo ga svom snagom u njegovoj rehabilitaciji. Operacija je uspešno prošla, to je najvažnije", kazao je sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić.

Podsetimo, Kimih je na Der Klasikeru protiv Dortmunda povredio desni bočni meniskus kada je uklizao Erlingu Halandu. Došlo je do sudara kolenima i odmah je bilo jasno da nemački vezista ne može na noge, odnosno da se radi o ozbiljnijoj povredi.

Prve procene, u lošijoj varijanti, glasile su da na teren neće moći i do tri meseca. Optimističnija prognoza govorila je dve do četiri nedelje. Na kraju se ispostavilo da će pauza biti negde između. Najverovatnije mesec i po dana.

Jozua Kimih spada u najvažnije igrače Bajern Minhena. Prošle sezone u tandemu sa Tijagom Alkantarom činio je srce veznog reda, a ove mu je partner uglavnom Leon Gorecka. Vezni red će sada morati da izgleda kompletno drugačije od onog što je letos uzeo tripletu.

Kimih je od početka ove sezone propustio samo dve utakmice i ima učinak od sedam golova i sedam asistencija...



tagovi

Jozua Kimih

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara