Galopo (©AFP)
Galopo (©AFP)

Kili Gonzales naleteo na nemilosrdnu argentinsku Bušilicu: Rosario izazivao Banfild pa nastradao

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.11.20. | 02:00

Banfild upisao treću uzastopnu pobedu i stigao nadomak druge faze - 4:2 (2:1)

Kako samo igra Banfild! Ekipa iz Velikog Buenos Ajresa, koja je prethodne sezone do prekida prvenstva bila u seriji od pet mečeva bez trijumfa, vezala je večeras na gostovanju Rosario Sentralu i treću pobedu u novooformljenom argentinskom Liga kupu, stigavši tako na korak od naredne faze – 4:2 (2:1).

Iako su odigrali tek polovinu mečeva u grupi, fudbaleri Banfilda bi već u narednoj, četvrtoj rundi mogli da obezbede plasman u narednu fazu, jer Rosario će do kraja voditi veliku borbu sa drugoplasiranim River Plejtom.

Izabrane vesti

Mogla je ekipa iz najvećeg grada Santa Fea mnogo bolje da stoji na tabeli posle trećeg kola, samo da posle vodećeg gola iz 24. minuta nije ''zaspala''. Odbrana domaćina bila je poprilično darežljiva večeras, a Banfild, nemilosrdan kakav jeste ove sezone, znao je svaki pad koncentracije da kazni surovo. Nije bezveze najefikasniji tim posle nepotpunog trećeg kola sa osam postignutih pogodaka. Već u narednom napadu popularna Bušilica je izjednačila. Probio je po desnoj strani brzonogi Kuero, centrirao, a sam u srcu peterca našao se Fontana – 1:1. U finišu prvog dela novi propust odbrane Rosarija. Bordaharaj se prišunjao iza leđa protivničkom desnom beku, stigao do lopte ispred Novaretija i savladao istrčalog Mina za potpuni preokret.

No, legendarni Kili Gonzales, koji je nedavno seo na klupu Sentrala, ni u pauzi nije uspeo da razdrma svoje fudbalere. Sredinom drugog dela defanzivci Rosarija ponovo su uhvaćeni na spavanju. Centaršut iz kornera, Galopo nedopustivo sam na prvoj stativi i domaćin je dotučen. Tek tada je tim iz Rosarija krenuo nešto ofanzivnije, otvorio se i ubrzo je dotučen. Gorepomenuti Kuero je u 78. minutu prihvatio loptu na centru, protutnjao levom stranom u 78. minutu i matirao Mina, otklonivši eventualno pitanje oko pobednika susreta. Rosario je za nešto smeliji pristup u drugom poluvremenu nagrađen tek u nadoknadi meča, ali će prelepi gol Rinauda sa distance ostati upamćen tek kao utešan.


KUP ARGENTINE - 3. KOLO

Grupa 3:

Subota

Rosario Sentral - Banfild 2:4 (1:2)

/Vehio 24, Rinaudo 90+3 - Fontana 27, Bordaharaj 44, Galopo 65, Kuero 78/

Nedelja:

01.15: Godoj Kruz - River Plejt


Grupa 1:

01.15: (2,30) Atletiko Tukuman (2,95) Union Santa Fe (3,25)

Subota:

22.45: (1,90) Rasing (3,40) Atletiko Sarandi (3,80)



tagovi

Rosario SentralArgentina 1Banfild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara