Kiks Lestera, Liverpul na +10! Bornmut šokirao Stamford, Čelsi stavio Ligu šampiona na kocku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.12.19. | 18:03

Norič odoleo na King Pauer stadionu (1:1), Plavci poraženi

Možda Lester nije bio realan protiv kandidat Liverpulu za šampionsku titulu, ali sve dok je na drugom mestu to će biti. Lisce su doživele neprijatan kiks na svom terenu, gde su remizirale sa pretposlednjim Noričom, pa će Redsi nakon 17. kola Premijer lige biti na velikih +10 od najbližeg pratioca - 1:1 (0:0).

Sastav Brendana Rodžersa je bio bliži pobedi na ovoj utakmici, ali nije igrao u skladu sa nekim prethodnim izdanjima na svom terenu. Lester je napadao, ali ne tako ubitačno kao u dosadašnjim utakmicama na svom terenu, pa su to gosti uspeli da iskoriste, čime je prekinuta serija od osam uzastopnih pobeda Lisica u Premijer ligi.

Izabrane vesti

Rodžersovom timu velike komplikacije stvorio je vodeći gol Pukija u 26. minutu, nakon pravovremene asistencije Buendije. Sjajnom finskom napadaču ovo je bio deveti gol u ovoj sezoni, a u drugom poluvremenu je bio konstantna opasnost po gol domaćina. Ipak, nije došao do prave situacije u kojoj bi se još jednom upisao u strelce.

Lester se na vreme vratio u život na ovoj utakmici. Izjednačio je već u 38. minutu, nakon sjajno izvedenog prekida Madisona i odlične reakcije Vardija na prvoj stativi, iako je gol pripisan Timu Krulu koji nije uspeo da spreči izjednačenje domaćina.

Ali, Norič je znalački odigrao u nastavku, iako je Lester ozbiljno napadao. Međutim, pokušaji Vardija, Ndidija i Barnsa nisu bili uspešni, pa su gosti osvojili zaslužen bod.

Čelsi je definitinvno stavio Ligu šampiona na kocku, pošto je nakon Evertona, poražen i od Bornmuta, ovoga puta na svom Stamfrod Bridžu - 0:1 (0:0).

Trenutak odluke se dogodio u 84. minutu, kada je pogodak Goslinga prvo poništen zbog ofsajda, a onda priznat nakon konsultacije sa VAR tehnologijom. To je dodatno iseklo igrače Čelsija, koji su napadali tokom čitave utakmice, ali bez nekog konkretnog učinka. Pre svega u nastavku meča, gde su gosti do postignutog gola bili prilično konkretni u kontranapadima.

Lampard je svoju ekipu pokušao da prodrma u drugom poluvremenu, kada je prvo uveo Kovačića i Hadsona Odojia, a potom i Batšuaija, ali ni to nije dalo konkretnog rezultata.

Plavci su sa ovim porazom dozvolili Šefildu da se približi na četiri boda zaostatka, dok će Mančester junajted moći da priđe na samo "minus dva" ukoliko savlada Everton. Isti je slučaj i sa Vulvsima, ako nadigraju Totenhem na svom terenu.

Šefild je više od sat vremena držao Aston Vilu bez ijednog pokušaja na Bramal Lejnu, iako ni sam nije imao previše šansi, ali je na kraju golovima Džona Fleka stigao do zasluženog trijumfa - 2:0 (0:0).

Kris Vajlder je organizovao još jedan meč po svojih trenerskim kriterijumima, potpuno je obezvredio svaki nalet gostiju, pa je njegov tim strpljivo sačekao svojih pet minuta da reši pitanje pobednika. Flek je prvi pogodak postigao u 50. minutu, a drugi 23 minuta kasnije.

Zanimljivo, Aston Vila je prvi udarac ka golu protivnika imala u 78. minutu, kada je Griliš tukao iz penala, ali direktno u prečku. Posle toga je usledilo još nekoliko pokušaja gostiju, ali bezuspešnih, pa su bodovi zasluženo ostali u Šefidlu.

PREMIJER LIGA - 17. KOLO:

Subota

Liverpul -  Votford 2:0 (1:0)
/Salah 38, 90/

Barnli - Njukasl 1:0 (0:0)
/Vud 58/
Čelsi - Bornmut 0:1 (0:0)
/Gosling 84/

Lester - Norič 1:1 (1:1)
/Krul 38ag - Puki 26/

Šefild Junajted - Aston Vila 2:0 (0:0)
/Flek 50, 73/
18.30: (2,05) Sautempton (3,50)  Vest Hem (3,60) 

Nedelja

15.00: (1,75) Mančester Junajted (3,60)  Everton (4,90)
15.00: (3,10) Vulverhempton (3,35)  Totenhem (2,30) 
17.30: (7,00) Arsenal (4,60)  Mančester Siti (1,45) 

Ponedeljak

20.45: (2,60) Kristal Palas (3,10)  Brajton (2,85) 

NAPOMENAKvote su podložne promenama

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara