(©Starsport)
(©Starsport)

Keržakov dobio novo pojačanje, vratio se kapiten: Dejan Kerkez u Spartaku, ugovor na dve godine

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.06.23. | 13:14

Stigao iz kruševačkog Napretka kao slobodan igrač…

U Subotici su kuću krenuli da grade od temelja. Natsavili su tradiciju, posle Andreja Černišova na klupu Spartaka seo je Aleksandr Keržakov i tek kada je trenersko pitanje završeno, klub sa severa Srbije krenuo je da se pojačava.

Prvo je ozvaničen Miloš Mijić. Vezista je parafirao na dve godine, da bi potom klub napustio krilni napadač Nikola Srećković. Kapiten je u transferu vrednom 300.000 evra prešao u Vislu Plock, a Spartak je ekspresno dobio novo pojačanje. Doduše, ne u navali, već u poslednoj liniji. Prema saznanjima Mozzart Sporta, u Suboticu se vratio – Dejan Kerkez.

Izabrane vesti

Kapiten je ponovo na staroj adresi. Dejanu Kerkezu istekao je ugovor sa kruševačkim Napretkom i među Golubove je stigao kao slobodan igrač. A, sa klubom se obavezao na dvogodišnju saradnju. Momak rođen u Novom sadu se posle četiri godine vratio u klub za koji je upisao najviše nastupa u karijeri (80), te učestvovao u izbacivanju praške Sparte u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Dejan Kerkez je u periodu od leta 2016. do leta 2019. godine, uz kratkotrajnu pozjamicu u ČSK iz Čelareva, nosio dres subotičkog tima. U poslednjoj sezoni bio je kapiten, pre toga sporadično nosio traku, a iz Spartaka je prešao u portugalski Maritimo za 250.000 evra. Dve sezone proveo je u Portugaliji, da bi se dva leta unazad vratio u Srbiju i zadužio opremu Napretka iz Kruševca, odakle se vraća u Suboticu.

Zbog velikog odliva igrača – pored pomenutog Nikole Srećkovića klub su napustili i Edmund Ado, Noboru Šimura, Miloš Ostojić, Mišo Dubljanić i Janko Tumbasević – u narednom periodu je za očekivati da Spartak i te kako bude aktivan u napravi još nekoliko ulaznih transfera.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Napredak KruševacSpartak SuboticaDejan KerkezMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara