Dušan Kerkez (©YouTube)
Dušan Kerkez (©YouTube)

Kerkez besan zbog incidenta sa paradajzom: Mi Srbi i Bugari smo seljaci!

Vreme čitanja: 4min | pon. 29.07.24. | 10:10

Trener Boteva iz Plovdiva emotivno reagovao pred kamerama posle gradskog derbija sa Lokomotivom (2:2) u nedelju

Srpski trener Dušan Kerkez u nedelju uveče je imao interesantan nastup pred kamerama, posle derbija Plovdiva između njegovog Boteva i Lokomotive (2:2). Kerkezov tim je ispustio dva poena uprkos tome što je dvaput vodio, primio je gol u 92. minutu, ali nekadašnji strateg Čukaričkog je više nego o samoj utakmici želeo da priča o jednom incidentu koji se desio devojci jednog od fudbalera Boteva.

Naime, u četvrtak su igrači Boteva bili u Atini, igrali su prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa Panatinaikosom. Izgubili su sa 2:1, posle čega je devojka jednog od igrača doživela veliku neprijatnost u Plovdivu. Neko od navijača ju je prepoznao na ulici i gađao paradajzom!

Izabrane vesti

Kerkez nije želeo da sakrije da se to desilo, već je stao uz svog fudbalera i njegovu porodicu i pred kamerama poručio da takve stvari neće da trpi - po cenu otkaza.

Kada smo igrali meč sa Panatinaikosom, devojka jednog od mojih igrača je šetala psa i neko ju je iz restorana gađao paradajzom. Sramota je što se to desilo u Plovdivu. Zašto? Zato što je on napravio grešku tokom utakmice. To odbijam da prihvatim. Svestan sam da je ta osoba verovatno bila veoma pijana, ali neki ljudi koji kritikuju bi morali da znaju šta se sve dešava. Možda će neko drugi da gađa nekim tvrđim predmetom. To može svakome da se desi, mojoj ženi. Pravi navijači Boteva to ne bi radili, možda je on bio navijač nekog drugog tima, ne znam. I dalje ne mogu da verujem da tako nešto može da se desi u Plovdivu“, kazao je Kerkez.


18.00: (2,05) Beroe (3,15) Lokomotiva Sofija (3,60)


Nastavio je srpski strateg još emotivnije i žustrije.

Uvek ću stati uz svoje igrače, pa ako zbog toga budem morao da idem, otići ću već danas. Takve stvari ne smeju da se dešavaju, da im gađate žene zbog nečega što se desilo na utakmici je neprihvatljivo. To može da se desi samo na Balkanu, u Bugarskoj i Srbiji. Samo u našim zemljama“.

U jednom momentu se Kerkez toliko uživeo, da je zaboravio da treba da priča na engleskom jeziku i nastavio je na srpskom.

Mi smo seljaci, svi! I Srbi i Bugari! Hoćemo u Evropu? Kako da idemo u Evropu“, zapitao je Kerkez, posle čega se pribrao i nastavio ponovo na engleskom jeziku:

Samo u Bugarskoj i Srbiji odlažemo svaku utakmicu. Svi igraju na tri dana, zašto mi odlažemo utakmice? Sada će svi da nas pitaju zašto nismo odložili, a da smo pobedili rekli bi nam ‚bravo‘. Moramo da naučimo da igramo na ovaj način. Možda ćemo odložiti za dve-tri nedelje, kada bude pravi momenat, igrači budu veoma umorni. Međutim, sada nismo bili umorni. Samo smo na početku igrali slabo, u drugom poluvremenu smo igrali na dobrom nivou. Za to nosi zasluge moj stručni štab. Opet, ovo što se desilo mom igraču, njegovoj devojci, sramota je za Plovdiv“.

Strateg Boteva nije želeo da, poput Ludogoreca i drugih bugarskih klubova koji igraju na međunarodnoj sceni odlaže prvenstvene mečeve. Štaviše, kritikovao je sve koji su to uradili.

Ako hoćemo da budemo veliki klub, dobar tim, moramo da se naučimo na to da igramo na tri dana. To su utakmice u kojima se raste i postaje bolji. Moramo da promenimo način razmišljanja, da prihvatimo da je normalno da za tri dana igramo derbi, pa posle toga za tri dana protiv Panatinaikosa. Ja preuzimam odgovornost, jer ja sam trener i sve što moram da popravim popraviću u svlačionici. Ova grupa je porodica. Greške se dešavaju, ali nema razloga da se stidimo ničega. Čitava Bugarska priča o Botevu, načinu na koji igramo, kako predstavljamo zemlju u Evropi“, objasnio je Kerkez.

I zaista, ekipa iz Plovdiva je sjajna otkad ju je preuzeo srpski strateg. Najpre je prošle sezone osvojen Kup Bugarske pobedom nad Ludogorecom u finalu, a sada tim igra odlično i u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U 1. kolu je bio bolji od favorizovanog Maribora ukupnim rezultatom 4:3, a u četvrtak će pred svojim navijačima imati priliku da juri zaostatak protiv Panatinaikosa. U prvenstvu je pre remija sa Lokomotivom savladao Botev iz Vraca sa 3:1.

Preostala dva meča 2. kola prvenstva Bugarske koja će se odigrati u predviđenom terminu na programu su ovog ponedeljka. Od 18 časova će Botev da ugosti Lokomotivu iz Sofije, dok će se od 20.15 sastati u Varni Černo More i Septemvri iz Sofije.

BUGARSKA 1 – 2. KOLO

Petak

Arda – Levski Krumovgrad 1:0 (1:0)

/Ivanov 21/

Levski Sofija – Botev Vraca 4:0 (1:0)

/Petkov 41, Fadiga 66, 90, El Džemili 79/

Subota

CSKA Sofija – Hebar 3:1 (2:0)

/Šopov 18, Kareazo 43, Čorbadžijski 81 – Makni 83/

Nedelja

CSKA 1948 – Spartak Varna 2:2 (2:1)

/Ilijevski 16, Piščević 45 – Ahmedov 41, Vutov 72pen/

Botev Plovdiv – Lokomotiva Plovdiv 2:2 (1:0)

/Ilijev 17, Ukaki 72 – Entelo 56, Lami 90+2/

Ponedeljak

18.00: (2,05) Beroe (3,15) Lokomotiva Sofija (3,60)

20.15: (1,30) Černo More (4,80) Septemvri Sofija (9,50)

Odloženo

Slavija Sofija – Ludogorec

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bugarska 1Dušan KerkezBotev PlovdivLokomotiva Plovdiv

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara