Kenedi (©AFP)
Kenedi (©AFP)

Kenedi nespreman došao u Pirej, Olimpijakos otkazao transfer

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.07.23. | 20:14

Lekarski pregledi pokazali da Brazilcu treba bar mesec i po dana da bi dostigao fizičku spremu koju traže u grčkom klubu

Pokušaće Olimpijakos u predstojećoj sezoni da se vrati na tron grčkog prvenstva, ali i da ponovo dočeka proleće u Evropi. Nekada je grčki velikan bio redovan učesnik Lige šampiona, čak i prolazio u drugu fazu, a kada i ne bi, kao treći bi se selio u Ligu Evrope i tamo igrao još kolo ili dva.

Poslednjih godina, međutim, crveno-beli iz Pireja nalaze se u padu. Nadaju se da će pod vođstvom doskorašnjeg trenera Espanjola, Dijega Martineza, uspeti da se vrate pozitivnim rezultatima, a prvi ispit imaće 10. avgusta u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv švajcarskog Serveta ili Belgijskog Genka.

Izabrane vesti

Ubrzo po dolasku u klub španski trener započeo je reformu tima. Iz Primere je doveo Vilajrealovog defanzivnog vezistu Iboru, a iz Granade desnog beka Kvitina. Želeo je Martinez i levo krilo Kenedija, koji je ispao iz lige sa Valjadolidom i time dobio "čiste papire" bez obzira na aktivan ugovor, međutim, Brazilac nije prošao lekarske preglede u Pireju!

Još u subotu je 27-godišnji Kenedi doputovao u Grčku, ali tamošnji mediji javljaju da posle dvodnevnih ispitivanja nije zadovoljio potrebne kriterijume fizičke spreme, te neće potpisati za Olimpijakos. Portal Sport24 piše da je Kenedi potpuno nespreman i da bi mu trebalo bar mesec i po dana da dostigne fizičku formu koju zahtevaju u grčkom klubu.

Olimpijakosu je potreban igrač koji će odmah moći da zaigra i doprinese poboljšanju tima, tako da će u Atini nastaviti potragu. A Kenedi će na drugom mestu morati da potraži ugovor.

Brazilac je za godinu dana u Valjadolidu odigrao 13 mečeva u kojima je ostvario jednu asistenciju. Svojevremeno je velike nade u njega polagao Čelsi, koji ga je 2015. doveo iz Fluminensea za 8.000.000 evra. Kenedi je do prošlog leta bio član londonskih Plavaca, ali je za sedam godina sakupio samo 30 nastupa. Pozajmice u Votford, Njukasl, Hetafe, Granadu i Flamengo nisu mu pomogle da se izbori za mesto u svlačionici Stamford Bridža.


tagovi

KenediOlimpijakosLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara