"Matjaž Kek"
"Matjaž Kek"

Kek izvodi kombinovani sastav, Rijeka mislima u Evropi...

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.07.17. | 13:14

Sastav slovenačkog trenera pred velikim uspehom - (ne)dovoljan tračak nade za Istru

Matjaž Kek

Rijeka je na pragu istorijskog uspeha, budući da je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona u Salcburgu ostvarila primarni cilj - postigla je pogodak i izbegla poraz! U utorak je očekuje revanš protiv austrijskog prvaka, a pre nego što dođe do toga, četa Matjaža Keka odmeriće snage od 21.00 sa Istrom.

Izabrane vesti

Jasno je da svi u Rijeci razmišljaju o predstojećem evropskom izazovu... Međutim, početak odbrane titule počeo je savršeno - dva trijumfa na domaćem terenu (Slaven Belupo 2:0, Rudeš 2:0), što se očekuje i večeras protiv lokalnog rivala koji  je poslednji put iznenadio davne 2013. godine (poslednjih pet mečeva došlo 1-1). Od tada je odigrano još sedam mečeva na Rujevici i svaki je pripao Rijeci. Uzimajući u obzir važnost meča koji sledi, treba očekivati da Kek promeša karte, baš onako kako je to činio u uvodnim prvenstvenim utakmicama.

Protiv Istre bi  šansu trebalo da dobiju dvojica novajlija Roberto Punčec i Damjan Đoković, dok će prema najavama najistureniji biti rumunski internacionalac Florentin Matei.

MOZZART KVOTE: 1 (1,15) X (6,75) 2 (16,0)

Specifičnost večerašnjeg meča leži u podršci sa tribina koja će biti ogromna, kako zbog ostvarenog rezultata u kvalifikacijama za elitno kontinentalno takmičenje, tako i zbog činjenice da će biti otvorena severna tribina na kojoj će ubuduće biti pripadnici popularne navijačke grupe Armada.

Žreb ove sezone nije mazio Istru, pošto su momci koje sa klupe predvodi Darko Raić-Sudar prvo gostovali Dinamo Zagrebu na Maksimiru, gde su očekivano poraženi, da bi u drugoj rundi otkinuli bod Osijeku (1:1), iskoristivši umor i to što je protivnik mislima bio u Ajndhovenu, gde je kasnije i zabeležio senzacionalnu pobedu protiv PSV u kvalifikacijama za Ligu Evrope (0:1).

Podatak vredan pomena je i da su Istru nedavno napustili neki od važnih igrača poput Gorana Parackog i Valentina Stepića. Priliku bi prema najavama trebalo da dobije novajlija na sredini terena Kevin Kokorović, a sa klupe bi mogao da uđe i napadač Mario Jelavić.

Petak
Lokomotiva Zagreb - Rudeš 1:1
/Majer 63pen - Lulić 15/

Subota
19.00 Inter Zaprešić - Slaven Belupo

21.00 Rijeka - Istra

Nedelja
19.00 Cibalija - Hajduk Split

21.00 Osijek - Dinamo Zagreb

(FOTO: Action Images)


tagovi

Istra 1961Matjaž KekRijeka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara