Proslava Silvinog gola (©Reuters)
Proslava Silvinog gola (©Reuters)

Kejn uštopovan, Totenhem razmontiran - Čelsi je gazda Londona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 19.09.21. | 19:22

Plavci demonstrirali klasu na novom Vajt Hart Lejnu

Nije lako danas biti navijač Totenhema. U ranim popodnevnim časovima stigla je tužna vest o smrti najveće klupske legende Džimija Grivsa, što niko ne bi poželeo da ćuje u danu gradskog derbija s Čelsijem. Novi Vajt Hart Lejn nije video mnogo od svog Totenhema pod komandom Nuna Espirito Santa, ali je zato na delu video demonstraciju sile jednog od glavnih kandidata za šampionsku krunu - 3:0 (0:0).

Ako je uopšte bilo dileme uoči početka sezone, sada više ne bi smelo da bude - Čelsi je spreman da posle pet godina čeka vrati titulu na Stamford Bridž! Koliko samo jedan transfer može da promeni energiju i izgled ekipe najbolje pokazuje transfer Romelua Lukakua koji je na ozbiljne muke stavio odbranu Totenhema i bez obzira na to što je plaćen rekordnih 115.000.000 evra njegov transfer već je dobrano počeo da se isplaćuje. Nije se danas upisao u listu strelaca, ali dok je poslednja linija Pevaca bila fokusirana na to da sačuva belgijskog centarfora, njegovi saigrači su odradili kompletan posao. Tačno je to nedostajalo prošlogodišnjem Čelsiju da bude konkurent za titulu, sada Tomas Tuhel rukovodi dobro podmazanom mašinerijom koja ima bar po dve kvalitetne opcije praktično na svakoj poziciji što će i te kako da pravi razliku kada sezona bude odmakla, a pogotovo kada se bude rešavalo pitanje šampiona.

Izabrane vesti

Tako je Čelsi, uostalom, danas protutnjao kroz Severni London i dodatno otežao ljutom rivalu gubitak legende kakva je zaista bio Džimi Grivs. Posle tvrdog prvog poluvremena u kojem je Totenhem još i delovao kao ravnopravan takmac, nastavak susreta je u svakom pogledu pripao Čelsiju jer se strpljiva igra na kraju višestruko isplatila. Tim koji je uprkos evropskoj kruni delovao nekompletno sada igra vrhunski fudbal! Pogotovo je sve maksimalno zategnuto u odbrani. Sam podatak da Čelsi još nije primio gol iz igre – Salah ga dao iz penala – je impresivan, ali više od toga za duboki naklon je detalj da Tuhelova mašinerija ima više utakmica u kojima golmani Mendi i Kepa nisu vadili loptu iz mreže (15) nego dozvoljenih pogodaka otkako je Nemac stigao na Bridž. U takvoj konstelaciji snaga Hari Kejn nije imao šanse, niti se video na terenu jer je trojka pozadi odradila savršen posao.

Morao je Tuhel da pusti Kepu na gol umesto Mendija i Španac je delovao gotovo neprepoznatljivo u odnosu na vreme posle onog incidenta koji ga je poslao na klupu. Ispred njega delovali su Kristensen, Silva i Ridiger, po bokovima standardno Alonso i Aspilikueta, dok su Kovačić i Žoržinjo, od poluvremena i Kante umesto Maunta komandovali sredinom terena. Iza Lukakua bio je Haverc, koji se nije previše dobro snašao, baš kao ni Verner, iako je brzonogi Nemac na kraju bio asistent za konačnih 3:0. Espirito Santo je u odsustvu Tangange, Bergvajna i Moure morao dosta da kombinuje, ali je opet imao bar na papiru konkurentan sastav. Loris, desno Rojal, levo Regilon, u odbrani roviti Dajer i Romero, u vezi Ndombele, Hejbjerg i Ali, dok su kraj Kejna bili Lo Selso i Son.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Totenhem je možda čak i za nijansu bolje ušao u susret, ali kako se približavao kraj prvog dela, tako je Čelsi sve više preuzimao kontrolu i vrebao gol. Isti je pao na otvaranju drugog dela posle savršenog centaršuta Alonsa na koji je Silva nadskočio dvojicu protivnika i glavom matirao nemoćnog Lorisa. Prekaljeni štoper je ovim pogotkom ubrzao igru, otvorio protivnika i samo se čekalo kada će pasti drugi gol. Isti je stigao ubrzo posle šuta Kantea gde je imao veliku pomoć Dajera pošto je skrenuo loptu u stativu, tako da iskusni čuvar mreže ne može nikako da reaguje.

Da je Čelsi poprimio tipično nemački fudbalski mentalitet da ne spušta gas sve dok nije gotovo videlo se u napadima koji su se ređali pred golom Totenhema. Ispromašivali su se Lukaku, Kovačić, Verner, Alonso i Silva, pre nego što je Ridiger u drugom minutu nadoknade iskoristio potpunu konfuziju u redovima domaćeg tima i sa linije jedanesterca poslao loptu pravo u metu.

Tribine Vajt Hart Lejna uveliko su se tada praznile, a Ridigerov pogodak samo je ubrzao navijače da odu što pre kako ne bi gledali dalju tragediju svog tima...

PREMIJER LIGA – 5. KOLO

Petak

Njukasl - Lids 1:1 (1:1)

/Sen Maksiman 44 - Rafinja 13/

Subota

Vulverhempton - Brentford 0:2 (0:2)

/Toni 28pen, Mbuemo 34/

Barnli - Arsenal 0:1 (0:1)

/Edegard 30/

Liverpul - Kristal 3:0 (1:0)

/Mane 43, Salah 78, Kejta 89/

Mančester Siti - Sautempton 0:0

Norič - Votford 1:3 (1:1)

/Puki 35 - Denis 17, Sar 63, 80/

Aston Vila - Everton 3:0 (0:0)

/Keš 66, Dinj 69ag, Bejli 75/

Nedelja

Brajton - Lester 2:1 (1:0)

/Mopej 35 penal, Velbek 50 – Vardi 61/

Vest Hem - Mančester junajted 1:2 (1:1)

/Benrama 30 – Ronaldo 35, Lingard 89/

Totenhem - Čelsi 0:3 (0:0)

/Silva 49, Kante 57, Ridiger 90+1/



tagovi

Tijago SilvaNgolo KanteČelsiTotenhem

Obaveštavaj me

Čelsi
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara