Sami Kedira (©Reuters)
Sami Kedira (©Reuters)

Kedira napušta Juventus u januaru

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.12.20. | 15:24

Nemački vezista bi karijeru mogao da nastavi u Premijer ligi

Sami Kedira nije u planovima Andree Pirla u Torinu, to je sada sasvim jasno. Iskusni vezni fudbaler nije upisao nijedan nastup ove sezone i nije registrovan za mečeve u Ligi šampiona.

Rastanak je neminovnost, ugovor sa klubom ističe mu narednog leta, ali bivši fudbaler madridskog Reala želi da promeni sredinu što je pre moguće, jer se uželeo fudbala.

Izabrane vesti

"Spreman sam za novi izazov. Loš period je iza mene i želim da igram fudbal ponovo, da se borim iz nedelje u nedelju za tri boda. To je ono čemu se radujem. Još imam mnogo energije, tako da ne gledam ka letu 2021. godine, mogu da idem u decembru ili januaru. Promena je realnost, to je moj glavni cilj", izjavio je Kedira za nemački Bild.

Dakle, 33-godišnji vezista je spreman za naredni korak, mediji sa Apenina su ga mesecima unazad selili u MLS ligu, ali Kedira i dalje želi da igra na najvišem nivou u Evropi. Odlazak u Premijer ligu svakako bi bio odgovarajući izazov za šampiona sveta iz 2014. godine, nije tajna da je povezivan sa prelaskom u Everton. Gudison Park bio bi logičan sledeći potez, tamo ga raširenih ruku čeka Karlo Ančeloti, sa kojim je vrlo uspešno sarađivao u madridskom Realu, zajedno su 2014. godine osvojili Ligu šampiona. Kedira ne krije da se često čuje sa italijanskim stručnjakom.

"Često pričam sa Karlom Ančelotijem preko telefona i pišemo jedan drugom. Zna u kakvoj sam situaciji. Mogao bi na kraju da završim i u nekom potpuno drugom klubu, čak i van Engleske. Voleo bih da se pridružim timu koji ima veliki broj mladih igrača, kojima bi mogao da budem mentor na terenu i da sa njima podelim iskustva", naveo je nemački internacionalac.

Karletov Everton je ove sezone pokazao da ima ozbiljne namere u Premijer ligi, to su potvrdili i pobedom protiv Čelsija. Doveli su tokom leta nekoliko sjajnih pojačanja, a Italijan je iskoristio svoja poznanstva, pa je iz bivših klubova Napolija i madridskog Reala doveo Alana i Hamesa Rodrigeza, koji su odmah postali neizostavni u redovima Karamela. Sada bi jedan od najtrofejnijih evropskih stručnjaka mogao sastavu iz Liverpula da obezbedi još jedno ozbiljno pojačanje, Kedira bi svojim kvalitetom, znanjem i iskustvom definitivno bio od velikog značaja za vezni red Evertona.

Sami Kedira je karijeru počeo u Štutgartu, preselio se 2010. godine u redove madridskog Reala, da bi nakon pet godina kao slobodan igrač stigao u Juventus. Osvojio je pet titula u Seriji A i tri trofeja u Kupu Italije. Jasno je da mu Stara dama neće praviti problem pri odlasku, na potezu je uprava Evertona.


tagovi

Zimski prelazni rok 2021JuventusEvertonKarlo AnćelotiSami Kedira

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara