""
""

Kazahstanac Žamankulov: Za ovo smo se spremali godinama - Srbi, vidimo se u borbi za zlato!

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.02.16. | 12:09

"Dobili smo Italiju, ali tu nije kraj iznenađenjima.Veoma smo iznenađeni atmosferom. Mnogo nam je drago što je protiv Italije skoro cela hala navijala za nas", kaže sjajni Kazahstanac

Prvi put na Evropskom prventstvu u futsalu i odmah polufinale. Neverovatan uspeh napravila je reprezentacija Kazahstana pobedom nad aktuelnim šampionom Evrope Italijom. Vođa ove selekcije reprezentacije Serik Žamankulov ističe da je u tom meču presudilo znanje, a ne sreća.
"Bila je to velika pobeda protiv Italije. Pobedili smo Evropskog šampiona i to bez ikakve sreće. Sve smo zaradili na terenu. Velika je čast igrati za nacionalni tim. Ne razmišljam o tome da li ću postići golove, već da li će moja reprezentacija pobediti. Kada dam gol to nije samo moj uspej već to delim sa svim saigračima. I zbog toga želim da im se zahvalim. Zlatna patika bi bila samo dodatak celoj priči", kaže Žamankulov za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Čovek, koji je do sada na turniru postigao četiri gola, kaže da je ovaj uspeh njegovog nacionalnog tima rezultet višegodišnjeg sistemskog rada.
"Ovo je prvi put da Kazahstan igra na Evropskom prvenstvu. Mi se nismo spremali za ovaj turnir nekoliko nedelja, već nekoliko godina! Ovo je veliki uspeh, ali sad igramo protiv Španije koja je takođe favorit. Pre meča svakog imamo posebnu taktiku. Trener će nas pripremati kao i za prethodne utakmice. Možda ovo nije kraj iznenađenja naše reprezentacije", ističe fudbaler reprezentacije koja će se u borbi za finale sastati sa moćnom Španijom od 21.00.

POGLEDAJTE KVOTE ZA OVAJ MEČ

Žamankulov je imao šta da poruči navijačima i igračima Srbije.
"Veoma smo iznenađeni atmosferom. Mnogo nam je drago što je protiv Italije skoro cela hala navijala za nas. Dobro je za futsal da publika dolazi na mečeve na kojima ne igra domaćin. To su prijatelji futsala. Srbi igraju srcem za svoju zemlju, ne samo mišićima i taktikom. Igraju za narod, za navijače. Bilo bi lepo da se sretnemo u finalu u borbi za zlato", zaključio je Žamankulov u razgovoru za MOZZART Sport.

(FOTO: Startsport)


tagovi

Serik ŽamankulovfutsalEP u futsalu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara