Pogodak Kavanija (© Reuters)
Pogodak Kavanija (© Reuters)

Kavani davio Minu nasred Gudison parka i jedva udavio Everton (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.12.20. | 23:08

Mančester junajted je poslednji polufinalista Liga kupa Engleske

Kad vreme curi dajte loptu Edinsonu Kavaniju. Modus operandi fudbalera Mančester junajteda pred kraj 2020. A, Urugvajac će se već nekako snaći. Njemu je u prirodi da rešava utakmice, pa je Crvenim đavolima omogućio plasman u polufinale Liga kupa Engleske, rešivši derbi sa Evertonom dva minuta pre kraja – 2:0.

Na istom mestu je pre mesec i po dana overio premijerligašku pobedu dok je kazaljka na satu obrtala peti krug posle 90, u međuvremenu pogodio u 92. minutu prvenstvenog susreta sa Sautemptonom i evo večeras, još jedno teško gostovanje, još jednom živci čvrsti kao konopci. Sjajna akcija Pola Pogbe i Antonija Marsijala i završnica koja potvrđuje da je Matador jedan od najboljih svetskih napadača u proteklih desetak godina.

Izabrane vesti

I da je Mančester u velikoj formi. U naletu kakav se ne pamti. Ako se ograničimo samo na engleska takmičenja, osam poslednjih mečeva su za ponos kluba. U tom nizu dobio je dvaput Everton, VBA, Sautempton, Vest Hem, Šefild junajted, Lids, izdržao u gradskom derbiju sa Sitijem i ne samo da se primakao Liverpulu na vrhu prvenstvene tabale, već je konkurent i za pehar Liga kupa. Zajedno sa Brentfordom, Mančester Sitijem i Totenhemom.

Kavani je junak velikana sa Old Traforda – uz napomenu da je u nadoknadi prolaz overio Marsijal – mada je mogao da bude i veliki tragičar. Po više osnova. Samo u prvom poluvremenu dva zicera ukrotio mu je golman Robin Olson, da bi u drugom bio manje opasan. Sve do završnice. A da se na mečevima Liga kupa koristi VAR tehnologija ne bi bivši špic Napolija i Pari Sen Žermena ni došao u poziciju da reši meč. Ne bi, jer je po svim pravilima fudbala njegov potez s početka nastavka za isključenje.

Na sredini terena, dok je lopta bila na drugoj strani, zavarničilo je između Kavanija i Džerija Mine, napadač Mančestera je uhvatio za vrat štopera Evertona, počeo da ga davi, sudija Medli ništa nije video – i da jeste, kakvi su engleski arbitri ne bi nas začudilo da bi samo rekli „teraj dalje“ – gostima je debelo progledao kroz prste, pa su brojčano izjednačeni nastavili da pritiskaju.

Pogrešno bi bilo konstatovati da je zbog toga Mančester slavio – mada teško da bi samo da je postojao VAR – jer je sve vreme bio bolji. Stvarao šanse i promašivao ih. Osim Kavanija, sjajnu rolu je imao Mejson Grinvud (uzdrmao prečku), dobre situacije ukazale su se Doniju van de Beku, Aleksu Telesu, Brunu Fernandešu...

Imao ih je i Everton. Doduše, znatno manje, najbolju preko Gilfija Sigurdsona, s tim što i na Gudisonu znaju da Islanđanin nije kalibar Edinsona Kavanija. Tog majstora napetih završnica.

Odmah posle završetka poslednje četvrtfinalne utakmice, žrebani su parovi polufinala. Kuglice su odlučile da se sastanu Totenhem – Brentford i Mančester junajted – Mančester Siti. Mečevi su na programu 4. januara.

ENGLESKA, LIGA KUP - ČETVRTFINALE

Utorak

Brentford - Njukasl 1:0 (0:0)

/Silva 66/

Arsenal – Mančester Siti 1:4 (1:1)

/Lakazet 31 – Žezus 3, Marez 54, Foden 59, Laport 73/

Sreda

Stouk – Totenhem 1:3 (0:1)

/Tompson 53 – Bejl 22, Dejvis 70, Kejn 81/

Everton – Mančester junajted 0:2 (0:0)

/Kavani 88, Marsijal 90+6/


tagovi

Liga kup EngleskeLiga kupMančester JunajtedDžeri MinaEdinson Kavani

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara