(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

Katanija se obrukala na Renco Barberi! Palermo sa jednom rezervom odneo bod u sicilijanskom derbiju

Vreme čitanja: 3min | pon. 09.11.20. | 23:10

Orlovi ostali bez šestorice posle testiranja na korona virus, pre toga već imali petoricu u karantinu, a opet su bili bolji rival

Na Renco Barberi šok, u Siciliji pomešana osećana! Remi Palerma i Katanije (1:1) u derbiju 9. kola Serije C nikoga na najvećem ostrvu u Sredozemnom moru neće ostaviti ravnodušnim. Fudbaleri Palerma, iako ih je večeras bilo svega 12 u protokolu (!?), žale za ispuštenim bodom, oni podno Etne mogu da slave onaj osvojen, jer su izbegli bruku u sicilijanskom derbiju, prvom posle gotovo osam godina mimoilaženja po rangovima italijanskog fudbala.

A samo nekoliko sati pre početka meča situacija je bila poptuno drugačija. Jer, redovni testovi na korona virus pokazali su ranije tokom dana pozitivan rezultat kod šestorice fudbalera Palerma. Već tada su imali petoricu u karantinu. Iz tabora trostrukog učesnika Lige Evrope želeli su da se meč odloži, ali kako su imali dovoljan broj fudbalera na raspolaganju, bili su primorani da odigraju meč. I to sa samo jednom rezervom, 18-godišnjim golmanom Markom Matrangom.

Izabrane vesti

Ni pre svega pomenutog nisu se domaćinu davale prevelike šanse, pošto je iz prethodnih pet kola jedva prikupio dva boda. Međutim, još jednom se tačnim pokazalo ono nepisano pravilo da u derbiju forma, pa ni kvalitet ne oblikuju pobednika.

Neočekivano, Palermo je krenuo znatno bolje i posle nekoliko poluprilika već u 15. minutu poveo. Šutirao je Markoni glavom posle kornera, iz odbitka pokušao i Saraniti, a lopta se u gužvi odbila do Kanutea koji je samo ćušnuo preko gol-linije. Sredinom prvog poluvremena mogli su domaći da nokautiraju rivala, samo da Saraniti neometan nije prebacio čitav gol sa petnaestak metara. Katanija bez odgovora. Nije mnogo ni mogla. Prvo poluvreme obeležili su prekidi i velika ''tuča'' na sredini terena, kao da se radilo o sukobu sicilijanskih mafija, a ne fudbalskom meču. Zapravo, pravo je čudo kako niko od 22 aktera prvog poluvremena nije ranije morao na tuširanje. A najbliži je bio defanzivac gostiju Pinto, koji je, dok je lopta još čekala da uđe u igru, sa namerom udario Almićija. Srećom po njega, sudiji je to promaklo, te je pomilovan žutim kartonom. Ako mislite da mu je Almići ostao dužan – varate se. U finišu prvog dela desni bek Orlova je požuteo upravo zbog faula nad Pintom.

Pokušali su fudbaleri Katanije da zaigraju fudbal u nastavku. Da stanu na loptu i iz smislene akcije stignu do prilike. Nisu uspeli. Odsustvo tehničkih sposobnosti bilo je uočljivo u timu podno Etne. Ipak se radi o timu trećeg ranga. Stoga i ne čudi što su posle sat vremena igre do najbolje prilike stigli iz centaršuta. Međutim, Pećorino je odlično upućenu loptu sa desnog boka poslao blizu prve stative.

Na gotovo identičan način stigli su do izjednačenja u finišu meča, posle dvadesetak minuta - ničega. Ovoga lopta sa levog boka, uz dosta sreće se odbija do Pećorina koji se iskupio za prethodni promašaj i ispostaviće se spasao Kataniju potpune bruke, pošto je Palermo u poslednjih nekoliko minuta imao dve prilike da posrami rivala.

Na kraju, Kanute i Redžinaldo su razmenili dresove, pokazavši da rivalstvo prestaje nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, čak i posle ''batina'' kakve su večeras viđene.


tagovi

KatanijaPalermo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara