Katalonija slavi, Barsa osvojila Ligu šampiona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.10.20. | 21:45

Nema kraja crnoj seriji Mursije

Barselona je novi šampion Evrope u futsalu. Katalonci su kao domaćin finalnog turnira Lige šampiona savladali u finalu Mursiju sa 2:1 i okitili se trećom titulom kontinentalnog šampiona u klupskoj istoriji. Ispred njih je po titulama samo madridski Inter sa pet šampionskih pehara.

Bilo je ovo prvo “svešpansko” finale Lige šampiona u futsalu i prvo u istoriji da su ga odigrali timovi iz iste zemlje. Do sada su španski timovi čak 15 puta igrali u finalima od 19 ukupno ali uvek protiv nekog kluba iz druge zemlje. Barseloni je ovo treća titula u četvrtom finalu. Dva puta je osvajala Ligu šampiona pobedama protiv moskovskog Dinama dok je jednom poražena od kazahastankog Kairata. Mursija je sa druge strane već imala jedan poraz u finalima (od Jekaterinburga) a večeras je propustila i drugu šansu da se okiti titulom šampiona Evrope.

Izabrane vesti

Inače, dva španska kluba su se do sada u raznim takmičenjima (plej-of španskog prvenstva, Kup Kralja, Kup Španije i Superkup Španije) sastajali čak 11 puta u finalima i svih 11 puta su Katalonci slavili. Večeras i 12. put. Mursija baš ne zna šta će kada vidi Barsu prekoputa u finalima….

Bio je ovo i poseban meč za Barsinog kapitena Serhija Lozana koji je izjednačio rekord Karlosa Ortiza kao  jedinog igrača koji je do sada imao tri titule prvaka Evrope.

Barsa je finale otvorila kao iz snova. Ferao je u drugom minutu uhvatio volej koji je zakačio Dijega. Lopta je promenila smer i prošla kroz noge golmanu Espindoli.

Krenula je Mursija agresivnije ka izjednačenju, ali je usledio novi šok. Barsa je u devetom minutu već imala 2:0. Aikardo je šutirao iznenada, lopta je opet prošla kroz noge nekom od Mursijinih igrača i završila u mreži.

Mursija je u nastavku potpuno preuzela inicijativu, držala loptu, imala i neke dobre šanse ali je golman Didak na golu Barse imao neke sjajne intervencije. Konačno, u petom minutu drugog poluvremena je Mursija došla do zasluženog gola pošto je Leo Santana iskoristio veliku grešku domaćeg tima i izgubljenu loptu na svojoj polovini.

Imala je Mursija još 15 minuta da izbegne poraz, napala je svim silama, ali je Didak pravio čuda na golu Barse i sačuvao joj prednost vrednu titule šampiona Evrope. 


tagovi

futsal

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara