Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Katalonci pišu: Mesiju 13.000.000 evra godišnje od Barselone

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.04.23. | 10:51

U slučaju povratka na Kamp Nou, Argentinac bi bio plaćen slično kao Robert Levandovski

Još jedan neuspeh Pari Sen Žermena u Ligi šampiona, zvižduci navijača, tim koji u Ligi 1 deluje kao da igra po kazni, nemoć trenera da uspostavi autoritet... Mnogo toga (i ove sezone) drma Pari Sen Žermen i, kako se čini, na leto ponovo slede promene na klupi i u igračkom kadru.

Sve više pominje se da će Lionel Mesi otići iako ima opciju produžetka ugovora na još godinu dana. Pregovori su već započeti, ali dosad nije bilo informacija koje nagoveštavaju dogovor, već ih je mnogo više o potencijalnom povratku u Barselonu, odlasku u Saudijsku Arabiju ili Sjedinjene Američke Države.

Izabrane vesti

Praktično od prvog dana povratka na čelo kluba predsednik Đoan Laporta radi na pronalasku finansijske formule za povratak Argentinca. Zbog ranijeg kršenja finansijskog fer-pleja i strogog nadzora FS Španije, moraće Katalonci da budu izuzetno oprezni sa platama igrača, a po pisanju lokalnog Sporta, Barselona planira da Mesiju ponudi platu od 13.000.000 evra neto godišnje i ugovor na dve sezone, koji bi posle prve mogao da bude prekinut na njegov zahtev bez ikakvih "penala".

Ukoliko pristane na pomenuta primanja, argentinski as bio bi plaćen slično kao trenutno prva zvezda tima, Robert Levandovski, dodaje katalonski list.

Bilo bi to značajno umanjenje u odnosu na platu u Parizu, koja je oko 35.000.000 evra neto godišnje, a još veća razlika u odnosu na astronomsku ponudu Al Hilala od navodnih 400.000.000 evra za jednu sezonu (duplo više nego što Kristijano Ronaldo ima od Al Nasra). Ipak, nigde nije kao kod kuće. Uverio se Mesi u to po odlasku sa Kamp Noua na Park prinčeva. Pritom bi po završetku igračke karijere gotovo sigurno seo u neku od funkcionerskih fotelja Barselone.

Iako u poznim igračkim godinama (u junu puni 36), Mesi je sposoban da kvalitetom unapredi igru Barselone, a počela su već i računanja koliko bi povratak Argentinca mogao da uveća Kataloncima zaradu od marketinga. Pominje se skok za čak 33 odsto.


tagovi

Lionel MesiBarselonaLetnji prelazni rok 2023Pari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara