Kataijev raport iz Los Anđelesa: Ovde sam zbog trofeja, zvao me Skeloto

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.01.20. | 14:51

I o povratku u reprezentaciju

Dugo je trajala priča o tome kom carstvu će se privoleti Aleksandar Katai. Posle raskida sa Čikago Fajerom nekadašnji ljubimac Zvezdinih navijača imao je ponude sa Bliskog Istoka, razmišljao je o povratku u Evropu, ali se odlučio za ostanak u Americi.

Samo je promenio obalu. I otišao u mnogo veći klub. Navijači Los Anđeles Galaksija veruju da će ih Srbin iz Srbobrana bar delimično uveseljavati kao Zlatan Ibrahimović. Velika očekivanja ima i Aleksandar Katai.
„Veoma sam srećan što sam deo Galaksijevog tima. To je nejveći tim u MLS ligi, sa najvećom istorijom“, poručio je na početku razgovora za američke medije Aleksandar Katai.

Izabrane vesti

Za dve sezone u dresu Čikaga potencijalni reprezentativac Srbije je postigao 18 golova i podelio 12 asistencija. Stekao je ozbiljan kredibiltet sa one strane Atlantika, bez obzira što je ekipa Veljka Paunovića beležila loše rezultate i nije uspela da se domogne plej-ofa.
„Ne znam šta bih vam rekao. Osećali smo se dobro, imali smo dobar tim, ali jednostavno nismo imali sreće. Stvarali smo mnogo šansi, mnogo utakmica smo odigrali na dobrom i vrelo dobrom nivou. Jednostavno, ponekad nismo imali sreće“.

Posle Veljka Puaunovića, Srbin će u Los Anđelesu sarađivati sa Argentincem Skelotom.
Malo smo pričali, kada sam potpisao ugovor. Zvao me je i porzagovarali smo telefonom. Uskoro počinju pripreme, pa ćemo imati dovoljno vremena da se upoznamo i ispričamo“.

Američki novinari su upoznati sa činjenicom da je Katai na klackalici i da povremeno dob ija poziv u reprezentaciju.
„Voleo bih da se vratim u reprezentaciju. Ali biće jako teško i zahtevno. Nije isto kada igrate u Evropi, ili nekom drugom  kontinentu“.

Kratko je govorio i o ciljevima u novoj sezoni.
„Prvo moramo da uđemo u plej-of. Posle toga da idemo korak po korak. Mnogo želim da osvojim trofej ove godine“.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara