Mateo Kasijera (Reuters)
Mateo Kasijera (Reuters)

Kasijera dogovorio transfer u Zenit! Investicija od 7.000.000, debituje protiv Zvezde?

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.06.22. | 18:21

Kolumbijac je ipak bio preskupa opcija za crveno-bele

Htela je Crvena zvezda da kolumbijskog napadsača Matea Kasijeru učini kapitalnim pojačanjem ovog leta ali nije mogla da trči finansijsku trku sa Zenitom.

Kako javljaju ruski mediji, Zenit je dogovorio transfetr Kolumbijca iz Sočija. Šampion Rusije će za obeštećenje platiti 4.000.000 evra, a Kolumbijac će potpisati trogodišnji ugovor vredan 1.000.000 evra po sezoni. Uz opciju da saradnja bude produžena za još godinu dana. Dakle, minimum 7.000.000 evra će ih koštati transfer Kolumbijca. Zvezda to nije mogla da priušti...

Izabrane vesti

Kasijera je prošlog leta došao u Soči iz portugalskog Belenensesa u kojem je rehabilitovao karijeru posle neuspešnih epizoda u Ajaksu, Groningenu i Rasingu. Odigrao je sjajnu sezonu u najprijatnijem iznenađenju ruskog šampionata i završio takmičenje kao drugi strelac lige.

S obzirom da mu je ostala još godina ugovora sa Sočijem, ruski klub je bio svestan da mora da ga proda ovog leta ili da za godinu dana ostane bez obeštećenja. Pored Zenita i Zvezde, interesovao se i River Plejt ali klub iz Sankt Peterburga je dostavio najunosniju ponudu.

Inače, Soči je danas već predstavio zamenu za Kasijeru. Iz Krila Sovjetov je došao mladi napadač Vladislav Sarveli koji je kupljen za 2.500.000 evra i zarađivaće oko 1.000.000 evra godišnje.

Kasijera će u Zenitu popuniti upržanjeno mesto Artjoma Dzjube nakon isteka ugovora ruskom reprezentativcu. A mogao bi da bude i prva napadačka opcija jer Brazilac Juri Alberto želi da se vrati u Korintijans i već je na društvenim mrežama izbrisao Zenit iz biografije.

Kasijera bi za Zenit mogao da debituje baš protiv Crvene zvezde početkom jula u prijateljskom meču koji će biti odigran u Sočiju.


tagovi

Mateo KasijeraLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara