Karmo kao Stamenić: Forest kupuje Olimpijakosu, ali ne uspeva sebi da dovede Enketiju

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.08.24. | 00:49

Napadač Arsenala izabrao Kristal Palas, pa se Šumari okreću Santijagu Himenezu

Odlično izdanje imao je Nikola Milenković na debiju za Notingem Forest u subotnjoj pobedi nad Sautemptonom (1:0). Igrao je u tandemu sa Brazilcem Muriljom i uspešno neutralisao svaki pokušaj domaćeg tima da stigne do pogotka. Otud možda nekome deluje čudno zašto su Šumari kupili još jednog štopera, Davida Karma iz Porta za 11.000.000 evra, uz potencijala 4.000.000 bonuse, kao i 10 odsto od naredne prodaje.

Ugovor je potpisan na pet godina, a portugalski štoper momentalno je prosleđen na jednogodišnju pozajmicu u Olimpijakos, gde je proveo drugi deo prošle sezone i pomogao crveno-belima da stignu do pehara Lige konferencije. U čemu je onda stvar?

Izabrane vesti

Još zimus se pominjalo da će Olimpijakos da otkupi 25-godišnjeg Karma od Porta za rekordan iznos nekog transfera u grčkom fudbalu. Navodno je trebalo da Atinjani plate 17.500.000 evra na prethodnih 600.000 za pozajmicu, čime bi bila nadmašena kupovina Zlatka Zahovića leta 1999, takođe od Porta, za 13.500.000 evra. Ipak, trošak je na sebe preuzeo mlađi, ali daleko bogatiji "brat". Naime, engleski klub je takođe u vlasništvu prvog čoveka Olimpijakosa, Evangelisa Marinakisa, pa je drugi put ovog leta Forest pomogao crveno-belima da stignu do igrača.

Prethodno je to učinjeno sa Markom Stamenićem, koji je plaćen Crvenoj zvezdi 5.500.000 evra i odmah poslat u Pirej na pozajmicu.


I dok "bratske kombinacije" odlično funkcionišu, Notingem Forest muči se da ispuni svoju želju - dovođenje Edija Enketije iz Arsenala. Uprkos dogovora sa Tobždijama o cifri od 35.000.000 evra, 25-godišnji napadač je odbio poziv i saopštio klupskom rukovodstvu da bi radije prešao u Kristal Palas, koji nudi isti iznos. Razlog je to što momak rođen u Luishemu, jugoistočnom delu Londona, ne želi da se seli u drugi grad.

S obzirom na odričan odgovor Enketije, Šumari su prinuđeni da u finišu prelaznog roka pronađu alternativu jer im je dolazak špica neophodan, a po pisanju engleskih medija odluka je da to bude Santijago Himenez. Međutim, ni to ne i de lako. U njegovom slučaju, problem pravi klub.

Meksikanac je voljan da se nakon 53 gola u 90 mečeva za Fajenord oproba u nekoj jačoj ligi od holandske, ali klub iz Roterdama ne želi da ga proda. Ugovor mu važi još tri godine i Holanđane ne zanima ni to što iz Engleske stiže ponuda od 33.000.000 evra, što bi bio klupski rekord u slučaju da je prihvate. Ipak, niko ne voli da u svojim redovima ima nezadovoljnog igrača, posebno ne kada je reč o onom zaduženom za golove, tako da je moguće da Fajenord popusti u narednih nekoliko dana do kraja prelaznog roka.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024ArsenalNotingem ForestOlimpijakosFajenordEdi NketijaDavid KarmoSantijago Himenez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara