Mbaje Nijang, desno (Rojters)
Mbaje Nijang, desno (Rojters)

Karijera koja je mnogo obećavala i malo dala

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.09.24. | 10:04

Senegalac potpisao sa Vidad iz Kazablanke

Od kad se pojavio kao produkt škole Kaena, o Embajeu Nijangu pričale su se bajke. Bio je biser, buduća zvezda svetskog fudbala, nebrušeni dijamant koji samo čeka da zasija punim sjajem. Toliko je odskakao od svoje generacije da je sa 15 godina igrao sa omladincima (igračima do 19 godina). Vrlo brzo je privukao pažnju velikih klubova. Za njegovo zdravlje raspitivali su se Juventus, Mančester siti i Totenhem.

Na kraju, Nijang je na leto 2012. pojačao Milan koji ga je uzeo ispred nosa Arsenu Vengeru. Činilo se da Rosoneri u njemu, Stefanu el Šaraviju i Mariju Baloteliju imaju napadački triling za budućnost. Tri čudna karaktera, sa ekscentričnim frizurama i neograničnim talentom za fudbal. Od svega toga, klub sa San Sira nije dobio skoro ništa, a Nijang još manje. Najviše će ostati upamćen po promašaju na meču Lige šampiona protiv Barselone.

Izabrane vesti

Više puta je završavao na naslovnim stranama novina zbog saobraćajnih ekscesa. Seljakao se po pozajmicama, kao igrač Milana je bio na četiri. Počeo je da luta od nemila do nedraga, uz tek povremene bljeskove (period u Renu daleko najproduktivniji), da bi poslednji angažman imao u Empoliju. Pomogap je Toskancima da ostanu u ligi postigvaši šest golova za polusezonu od čega pet iz penala. I napustio Empoli.

Sada je došlo vreme da nekadašnji mladi reprezentativac Francuske i bivši reprezentativac Senegala prvi put zaigra u Africi, tačnije Maroku, pošto je zvanično potpisao ugovor sa Vidadom iz Kazabalanke. Detalji dogovora i dužina ugovora nisu objavljeni. Za usluge Nijanga bio je zainteresovan iranski Persepolis.

Iako ima samo 29 godina, Senegalac je promenio veliki broj klubova. Pored Milana, Kaena i Empolija, nosio je dresove Monpeljea, Đenove, Votforda, Torina, Al Ahlija, Bordoa, Oksera i Adane Demirspor.



tagovi

Mbaje NijangLetnji prelazni rok 2024Vidad Kazablanka

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara