@Reuters
@Reuters

Karbonerosi ostali bez municije u duelu sa komšijama

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.10.24. | 03:02

Rasing izdržao sve nalete Penjarola i osvojio vredan bod

Da li je do mamurluka usred ogromnog uspeha i eliminacije Flamenga u četvrtfinalu Kopa Libertadoresa ili do nečeg drugog, tek, igrači Penjarola nisu izgledali toliko nadahnuto u duelu protiv Rasinga - 0:0.

Puleni Dijega Agirea u prvom delu utakmice nikako nisu uspevali da probiju defanzivni bedem gostiju. Tek u finišu prvog poluvremena su imali dve izgledne prilike. Prvo je šut Fakunda Batiste odbranio golman gostiju Odriozola, da bi odmah zatim pokušaj iskusnog Gastona Ramireza zaustavila prečka.

Izabrane vesti

Rasing nije pokazivao gotovo nikakve napadačke ambicije. Sve o čemu su gosti razmišljali bila je odbana, nekad čak i sa svim igračima natrpanim na 35 metara od sopstvenog gola. U prilog su im išli i vrmenski uslovi, pošto je u Montevideu padala jaka kiša pa je teren bio natopljen i bilo je teško kontrolisati loptu, samim tim i stvarati šanse. Svi znamo koliko je u tim situacijama teško ekipama koje napadaju, a koliki je to komfor za onog ko je posvećen isključivo defanzivi.

Ništa drugačije nije bilo ni u nastavku. Penjarol je imao inicijativu, posed, više napadao, ali način da sprovedu loptu preko gol-linije nikako nisu uspevali da pronađu. Nisu domaći imali ni sreće, s obzirom na to da je posle intervencije iz VAR sobe poništen gol rezerviste Baeza.

Kako je vreme prolazilo, ekipa Dijega Agirea je bila sve nervoznija, a fudbaleri Rasinga sve sigurniji. Izdržali su sve nalete, bili disciplinovani, borbeni i kući se zasluženo vraćaju neporaženi.



tagovi

Penjarol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara