Dominik Kalvert Luin i Kevin de Brujne (©Reuters, ©Shutterstock)
Dominik Kalvert Luin i Kevin de Brujne (©Reuters, ©Shutterstock)

Karamele bez Rišarlisona i Rodrigeza na sve bolji Siti

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.12.20. | 11:26

Derbi 16. kola Premijer lige igra se na Gudisonu. Karlo Ančeloti ne može da računa na dvojicu nosilaca igre. Gvardiola bez Vokera i Žezusa. I danas najbolje kvote na svetu u Mozzartu

U većini zemalja je zimska pauza već usledila i timovi se pripremaju za prolećni deo sezone. Ne i u Engleskoj. Na Ostrvu se, kakav je običaj godinama unazad, igra više nego u bilo kojem drugom periodu. Počev od ovog vikenda pa sve do sredine januara premijerligaški timovi će, što u prvenstvu, što u kup takmičenjima odigrati sedam utakmica. Dakle, u proseku meč na svaka tri dana. Danas na Gudisonu (21.00) igra se derbi 16. kola Premijer lige. Everton dočekuje sve bolji Mančester Siti.

U takvim okolnostima kada su utakmice na svaka tri dana veliku ulogu igra i dužina klupe, koja je poslednjih godina, posebno otkako je u Mančester stigao Pep Gvardiola, postala Sitijeva velika prednost. Deluje da Građani polako ulaze u željenu formu. Posle dva uzastopna remija, Siti je pružio dve odlične partije, protiv Sautemptona u prvenstvu (1:0), potom i Arsenala u Liga kupu (4:1), a samo dva dana uoči meča sa Everton odigrao je i meč sa Njukaslom i dobio rutinski sa 2:0. Zbog toga je sasvim izvesno da će Gvardiola aktivirati svoj “Pep roulette” i napraviti veliki broj izmena u sastavu u odnosu na prethodnih meč.

Izabrane vesti

Promo kvota u Mozzartu na pobedu Mančester Sitija protiv Evertona je 1,57.

Španski stručnjak neće moći da računa na povređenog Erika Garsiju. Zbog korona virusa van stroja su Kajl Voker i brazilski napadač Gabrijel Žezus. Argentinac Serhio Kun Aguero ove godine je imao mnogo problema sa povredama. Odigrao je poslednjih 13 minuta protiv Njukasla prethodng vikenda i sada bi mogao da se nađe u startnoj postavi, pogotovo jer nema Žezusa, konkurenta u špicu Građana. Ilkaj Gundogan je rovit, ali bi trebalo da bude u konkurenciji za tim. Pojačanje iz Valensije Feran Tores mogao bi opet da bude u startnoj postavi vicešampiona Engleske. On je igrao u špicu protiv Svraka prethodnog vikenda i postigao je drugi gol za Siti u nastavku utakmice.

Trener Karamela Karlo Ančeloti neće moći da računa na udarni tandem, Kolumbijca Hamesa Rodrigeza i Brazilca Rišarlisona. Pojačanje iz madridskog Reala propušta i šesti vezani meč zbog povrede, dok je Karioka doživeo potres mozga na meču Liga kupa protiv Mančester Junajteda. Nije igrao za vikend u Šefildu, kada je pobeđen Junajted sa 1:0, a nije dobio dozvolu lekara da igra večeras na Gudisonu. Biće to veliki hendikep za ekipu iz Liverpula. Za golove će biti zadužen Domenik Kalvert Luin, strelac 11 pogodaka ove sezone, dva manje od prvog strelca Premijer lige, Mohameda Salaha iz Liverpula.

Italijanski stručnjak na klupi Evertona ne može da računa i na vezistu Alana i Lukasa Dinja. Pored svih poteškoća Karamele su vezale tri velike pobede (Vulvsi, Čelsi, Arsenal), pa međusobni okršaj čekaju ispred Sitija. Everton je u seriji od četiri trijumfa u Premijer ligi, a pet mečeva je bez poraza. Siti ima tri uzastopne pobede, a nije poražen na 10 poslednjih utakmica u svim takmičenjima. Poslednji neuspeh je doživljen 21. novembra u Londonu, kada je Totenhem slavio sa 2:0.

Građani su dobili poslednjih pet susreta protiv Evertona, od kojih četiri sa dva gola prednosti. Na pet od šest poslednjih utakmica ova dva rivala golovi su padali na obe strane (GG).


tagovi

Mančester SitiEngleskaPremijer ligaEverton

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara