Ahir Dikson (©Twitter)
Ahir Dikson (©Twitter)

Kapitenu mlade reprezentacije Jamajke lepo u Novom Pazaru

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.08.24. | 16:01

Ahir Dikson trenutno igra u Omladinskoj ligi Srbije, debitovao je protiv Partizana i nada se da će se izboriti za mesto u prvom timu

Na mala vrata, medijski gotovo potpuno nezapaženo, kapiten omladinske reprezentacije Jamajke Ahir Dikson je pre nešto više od mesec dana stigao u srpski fudbal. Potpisao je 18-godišnji defanzivac ugovor sa Novim Pazarom i prekomandovan je u onladinski tim.

Nije mu trebalo dugo da debituje, u 1. kolu Omladinske lige Srbije je odigrao čitav meč protiv Partizana u pobedi sa 2:1, a potom je odigrao i čitav meč u trijumfu nad Spartak Suboticom (4:1). Prvi utisak je veoma dobar.

Izabrane vesti

Prate to i u njegovoj Jamajki, nadaju se da će Dikson u perspektivi napraviti veliku karijeru i dugo biti oslonac A selekcije njihovog nacionalnog tima. Zato je ovog ponedeljka dao i svoj prvi intervju od dolaska na Stari kontinent, u kojem je za tamošnji portal Jamajka Gliner izneo prve utiske.

Dok sam u Srbiji potrudiću se da otkrijem šta to čini fudbal u Evropi drugačijim. Lepo sam se uklopio u ekipu. Rekao bih najviše zbog toga što sam dobar fudbaler, pa sam doprineo timu“, kazao je Dikson.

Pokazao je ovaj 18-godišnji štoper tom prilikom da je religiozan, a istakao je i da mu je veoma značila podrška porodice, bez čije pomoći se ne bi sigurno preselio u Srbiju.

Pre svega, hvala bogu što me je doveo do ovde gde sam sada. Rekao bih da on nije uradio ništa, ali je uradio sve. Moji roditelji i porodica su mi bili velika podrška od prvog dana i veoma sam im zahvalan na tome. Zahvalan sam na šansi koja mi je pružena, da napravim sledeći korak u karijeri u Evropi. Veoma sam uzbuđen zbog toga“, dodao je Dikson.

Mladi Jamajkanac je samo jedan od nekoliko stranaca koji igraju za omladinsku selekciju Novog Pazara. Tu su još i Mukadas Dindej i Kobinah Togbe, obojica iz Gane, koji takođe pokušavaju da se nametnu prvom timu. Doduše, Novi Pazar je u nedelju promenio šefa stručnog štaba, Nikolu Trajkovića je zamenio Tomislav Sivić. Sada će Dikson i ostali klinci morati da se dokazuju njemu tokom jesenje polusezone u Omladinskoj ligi Srbije.


tagovi

Omladinska liga SrbijeFK Novi PazarAhir DiksonTomislav Sivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara