Goran Antonić odlazi, a Nikola Đuričić iz Voždovca možda dolazi (MN Press)
Goran Antonić odlazi, a Nikola Đuričić iz Voždovca možda dolazi (MN Press)

Kapiten se oprostio, ali u TSC stiže ĐĐĐ

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.06.24. | 11:17

Novi štoper stigao iz Zvezde, Šoš produžo ugovor, pominju se Đuro Đulijo Đekić iz Gorice i Nikola Đuričić iz Voždovca

(Od dopsinika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Odbrana Topolčana bi sledeće sezone mogla da poprimi novi izgled. Prvo je Nemanja Stojić prodat Crvenoj zvezdi za 1.000.000 evra, da bi se od kluba oprostio i kapiten ekipe, Goran Antonić. Iskusni centralni bek je u redove tima iz Bačke Topole stigao leta 2019. i klupski je rekorder po broju nastupa kada se gledaju samo mečevi Mozzart Bet Superlige Srbije. Njemu će krajem juna isteći ugovor, pa će biti slobodan u potražnji nove sredine. Kao logična destinacija se nameće subotički Spartak, gde se dojučerašnji kapiten TSC-a i afirmisao kao fudbaler.

Izabrane vesti

U dva navrata je Goran Antonić sa timom iz Bačke Topole igrao Evropu. Pamtiće sigurno 2020. godinu i triler meč sa FCSB u Senti, ali i duele sa Vest Hemom, Frajburgom i Olimpijakosom.

„Bilo mi je zadvoljstvo što sam deo TSC-a svih ovih godina, što sam upoznao i delio svlačionicu sa sjajnim momcima. Ponosan sa na sve uspehe koje smo zajedno postigli. Želim vam uspeh i u budućnosti. Hvala za sve!“, objavio je Antonić na instagram profilu.

Kao deo transfera Nemanja Stojića u Crvenu zvezdu, u Bačku Topolu je stigao mladi centralni bek Petar Milutinović. Prethodne sezone je igrao za omladince Grafičara, a osim crveno-belih bio je i član mlađih kategorija Partizana. Milutinović će kroz omladinski pogon tražiti priliku da se nametne prvom timu. Odlaske reprezentativca Stojića i kapitena Antonića već su nadomestili Topolčani dovođenjem Makija Banjka i Luke Capana. Tu je i Mateja Đorđević, dok bi nove ugovore trebalo da potpišu Josip Ćalušić i Vukašin Krstić.

Deficitarna pozicija bi mogla da bude i po desnoj strani, jer se od tima ranije oprostio i Miloš Cvetković. Jovan Vlalukin je trenutno jedini igrač koji pokriva defanzivu na toj strani terena, pa će se TSC baciti u potragu za fudbalerom koji će biti naslednik nekadašnjeg igrača Crvene zvezde. Pominje se dolazak još jednog mladog fudbalera, u pitanju je Đuro Đulijo Đekić iz Gorice, koji uskoro puni 19 godina. Po levoj strani će i dalje jurišati Nemanja Petrović, zameniku kapitena tima je ostalo još godinu dana ugovora. Konkurenciju bi mogao da mu napravi Nikola Đuričić iz Voždovca, ukoliko se obistine glasine i realizuje njegov dolazak u TSC, a zna se da je Zaplanjska ulica omiljeno mesto timu iz Bačke Topole za kupovinu igrača.

Bence Šoš, koji je umeo da igra takođe po levoj strani, ali sa mnogo ofanzivnijim zadacima, produžio je ugovor do leta 2027. Iako je šansu dobijao sa klupe, uspeo je da skupi 30 nastupa prethodne sezone, pa su u taboru tima procenili da je mađarski internacionalac značajan faktor i da vredi zadržati ga. Pre Šoša, ugovorom na godinu dana je nagrađen i Nemanja Jorgić, iskusni golman je fudbaler sa najdužim stažem u ekipi jer je još 2015. došao iz beočinskog Cementa.

Sa druge strane, tim su napustili i Uroš Milovanović i Marko Rakonjac, kojima su istekle pozajmice. U slučaju nekadašnjeg napadača surduličkog Radnika neće, kako stvari stoje, biti aktiviran opcija otkupa ugovora, jer bi u tom slučaju Topolčani morali da isplate Sportingu iz Hihona 850.000 evra.


 


tagovi

TSC Bačka TopolaĐuro Đulio ĐekićNikola ĐuričićGoran Antonić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara