Efes u problemu, povredio se Micić

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.02.20. | 15:43

Srpski plejmejker propustiće dve nedelje zbog povrede lista

Sve ide po planu za Anadolu Efes. Verovatno i bolje nego što su se u klubu nadali. Zdravlje ih je prilično dobro služilo, pa je Ergin Ataman stvorio mašinu koja ove sezone uliva strah protivnicima gde god da se pojave. Ipak, Efes se sada suočava sa ozbiljnim problemom, pošto je nakon detaljnih lekarskih pregleda utvrđeno da će Vasilije Micić odsustvovati dve nedelje zbog povrede lista.

Srpski košarkaš je već propustio nekoliko utakmica zbog problema sa skočnim zglobom. Sada ga očekuje pauza nakon povrede koju je zaradio u meču sa Bujukčekmedžeom u prethodnom kolu turske lige. U nezgodnom trenutku po Atamana, pošto danas počinje Kup Turske. U tom takmičenju Efes će pokušati da osvoji trofej koji mu je izmakao prošle sezone kada je u finalu poražen od Fenerbahčea. U tom pohodu na pehar Micić neće moći da pomogne saigračima, a propustiće i evroligašku utakmicu protiv Bajerna, prvenstveni meč sa Bursom, dok bi na teren trebalo da se vrati u susretu sa Albom 27. februara.

Izabrane vesti

Ove sezone Micić prosečno u Evroligi beleži 14,4 poena, 5,6 asistencija uz 40% realizacije šuta za tri, a jedan je od najzaslužnijih što je njegova ekipa trenutno lider elitnog evropskog takmičenja. Trener Ataman često je isticao koliko je srpski plejmejker važan za igru Efesa, a neretko je bivši igrač Crvene zvezde preuzimao odgovornost u odlučujućim trenucima, kada se meč lomio. Očekuje se da se Brajant Danston vrati u tim u isto vreme kada i Micić, pošto se američki centar od novembra oporavlja od teške povrede.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara