Mbaje Dijanj (©Reuters)
Mbaje Dijanj (©Reuters)

Kapitalno pojačanje za VBA u borbi za opstanak

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.01.21. | 20:31

Mbaje Dijanj stigao na Hotorns

Kao što je i najavljeno, u redove Vest Bromvič Albiona stigao je 29-godišnji napadač Mbaje Dijanj. Iskusni golgeter u Premijer ligu stiže iz Galatasaraja, na pozajmicu do kraja sezone.

Dijanj je treći napadač koji je od početka sezone stigao na Hotorns. Najpre je angažovan Kalum Robinson iz Šefild Junajteda, potom je u smiraj letnjeg prelaznog roka ekipu Slavena Bilića pojačao talentovani Karlan Grent. Od kako je ekipu preuzeo Sem Alardajs, Robinson je bio praktično jedini izbor za mesto u špicu napada, jer je Grent (najskuplje pojačanje ove sezone, plaćen 16.500.000 evra) doživeo povredu stopala početkom tekuće godine.

Izabrane vesti

Alardajs je bi jasan da će mu biti potrebna pojačanja, najpre je u klub stigao Robert Snodgras na pozajmicu iz Vest Hema. Oko njegovog dolaska se digla prašina u engleskim medijima, kada je zbog džentlmenskog dogovora između VBA i Vest Hema presedeo utakmicu sa Čekićarima, iako su takve vrste dogovora zabranjene u Engleskoj.

Bilo kako bilo, sada je u klub stiglo još jedno veliko pojačanje, Dijanj je samo ove sezone na 19 nastupa postigao čak 11 golova za Galatasaraj. Turski klub nije mogao da ga uskrati za priliku da se okuša u Premijer ligi, pa je na kraju poziv sa Hotornsa prihvaćen. U pitanje je pozajmica do kraja sezone, što je jasan znak da će VBA sve učiniti da opstane u eliti.

Što se tiče samog Dijanja, on je karijeru počeo u Italiji, u niželigašu Brandizu, u kojem je za 30 nastupa zabeležio čak 27 golova. Usledio je prelazak u redove još jednog niželigaša sa Apenina, u dresu fudbalskog kluba Bra postigao je 23 gola na 29 nastupa, što ga je preporučilo Juventusu. Antonio Konte ga je doveo 2013. godine u Torino, bio je na pozajmicama (Ajačio, Lirs, Al Šabab, Vesterlo i Ujpešt), da bi 2016. godine otišao u Kinu i potpisao za Tjanđin.

U Tursku stiže 2018. godine, beleži čak 32 pogotka na 36 nastupa u dresu Kasimpaše i tako kupuje sebi mesto u Galatasaraju. Osvojio je ligu sa ekipom iz Istanbula, deo minule sezone proveo na pozajmici u Klub Brižu, a sada će pomoći Vest Bromu u borbi za opstanak.

Prema pisanju engleske štampe, Dijanj neće biti i poslednje pojačanje ekipe Sema Alardajsa ove zime. Još ranije se pisalo o interesovanju za vezistu Selte iz Viga Okaja Jokušlua, dok je novost da je Ejnsli Mejtland Najls nadomak prelaska u VBA. Biće pozajmljen do kraja sezone, javlja Skaj Sport. Sautempton je takođe bio u igri, ali je izgleda prevagnulo to što bi Mejtland Najls imao veće garantovane minute na Hotornsu.


tagovi

Mbaje DijanjZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara