https://www.cpfc.co.uk/
https://www.cpfc.co.uk/

Kapitalac na Selhurstu: Rekordna prodaja Lansa, Palas je samo trojicu platio više

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.07.22. | 17:10

Šeik Dukure kod Patrika Vijere za 21.000.000 + 5.000.000 evra

Dugo je Kristal Palas bio miran na tržištu, nije trošio novac poput većine premijerligaša, a onda je zabacio udicu i ulovio kapitalca. Najnovije pojačanje kluba sa juga Londona je Šeik Dukure, doskorašnji fudbaler Lansa.

Palas je za usluge 22-godišnjeg veznog fudbalera iz Malija francuskom klubu platio 21.000.000 evra, a transfer bi uz bonuse mogao da naraste na celih 26.000.000 evra. Računajući samo fiksni deo obeštećenja, Dukure je četvrto najskuplje pojačanje u istoriji Palasa. Samo je trojicu londonski klub platio više: Kristijana Bentekea (31.200.000), Mamadua Sakoa (28.200.000) i Marka Guehija (23.340.000).

Izabrane vesti

S druge strane, Lans nikada u istoriji nije prodao igrača za veći novac. Do danas je rekord držao Loik Bade, prodat Renu prošle godine za 17.000.000 evra. Pride bi Dukure rekord mogao da “podeblja”, s obzirom na to da se Lens obezbedio sa još 15 odsto od naredne prodaje. To je uostalom i razlog zbog kojeg se čekalo na kapitalno pojačanje Palasa. Šeik je bio prioritet trenera engleskog kluba Patrika Vijere, Lans je zatezao oko obeštećenja i nakon višenedeljnih pregovora dve strane pronašle su kompromisno rešenje.

Dukure, koji je potpisao petogodišnji ugovor sa Palasom, na Selhurst parku bi trebalo da preuzme ulogu Šeikua Kujatea kojem je ugovor istekao početkom jula i kako stvari stoje Orlovi mu neće ponuditi produžetak. Dakle, čeka ga uloga "šestice", ista ona koju je odrađivao u Lansu, da prekida protivničke napade i loptu distribuira ofanzivnijim, tehnički obučenijim saigračima, skidavši sa njih teret defanzive.

Reprezentativac Malija je u Lans stigao pre četiri i po godine iz Real Bakamoa, kluba iz domovine poznatog po izbacivanju kvalitetnih veznih fudbalera (Iv Bisuma, Amadu Hajdara, Diadije Samaseku), a za francuski klub je upisao 131 nastup, postigao osam i namestio sedam golova.

Palas je ovog leta do Dukureove promocije doveo dvojicu igrača, obojicu bez obeštećenja: golmana Sema Džonstona iz Vest Bromvič Albiona i Malkolma Ebioveija iz Derbi Kauntija.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Šeik DukureKristal PalasLans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara