Kapa dole, gospodine Mutinjo!

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.03.24. | 18:40

Kakva karijera

Ne baš atraktivan, često neupadljiv ali uvek nezamenjiv.

Žoao Mutinjo se pre više do 20 godina pojavio na fudbalskoj sceni i još traje! I trajaće...

Izabrane vesti

Portugalski veteran je danas produžio ugovor sa Bragom do leta 2025. godine. Ništa čudno da čovek nema već 37 godina i dve decenije profesionalnog fudbala iza sebe. Mutinjo je do sada u profesionalnoj karijeri odigrao čak 848 utakmica za klubove i 146 za reprezentaciju. Dakle, ukupno 994 utakmice u karijeri!

Produkt je čuvene akademije Sportinga iz Lisabona za koji je i debitovao u profesionalnom fudbalu. Šest godina je igrao za popularne Lavove, potom je tri godine nosio dres ljutog rivala Porta, da bi domovinu napustio 2013. kada je potpisao za Monako. U Kneževini je proveo pet sezona, još toliko u Premijer ligi igrajući za Vulverhempton, da bi se letos vratio u svoju Portugaliju i potpisao za Bragu.

Iako je bilo skepse da zbog poznih godina neće biti veliko pojačanje, pokazao da i dalje može da igra fudbal na vrhunskom nivou. U svim takmičenjima je upisao 33 nastupa ove sezone i jedan je od igrača sa najvećom minutažom. Toliko se dobro pokazao da mu je već sada ponuđen ugovor za sledeću sezonu. Pre koje će sasvim sigurno upisati i 1.000 nastup u profesionalnom fudbalu.

Za 20 i kusur godina profesionalne karijere, Mutinjo je imao samo sedam povreda, a nikada neku ozbiljniju. U klupskoj karijeri je za dve decenije propustio tek 47 utakmica zbog povreda.

Šta reći, osim kapa dole za ovakvu karijeru.


tagovi

Žoao Mutinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara