(Reuters)
(Reuters)

Kao na reklami za durasel baterije: Japanci obesmislili Old Firm

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.09.24. | 15:31

Seltik ima pobedu više od Rendžersa na ukupnom broju derbija, pošto je slavio 3:0

Beše jednom derbi. Igraše ga dva kluba. Odavno nema taj epitet, zato što ga igra samo jedan. Drugi statira. Njegovi navijači posmatraju stradanje. Bespomoćno, unakaženo, rezultatski i igrački.

Ne, ne... Ne pišemo to što ste, možda, pomislili. U najstarijem derbiju na svetu dominira Seltik, što se moglo jasno primetiti tokom nedeljnog okršaja sa Rendžersom u četvrtom kolu Premijer lige Škotske, posle kojeg su Zeleni zadržali maksimalan učinak, ali nisu usamljeni na vrhu tabele, jer je tamo i Aberdin.

Izabrane vesti

Ispada tako da je trenutni ko-lider veći protivnik ekipi Brendana Roždersa nego večiti rival, koga je šampion države odučio od fudbala i komotno slavio 3:0.

Jednostavno je: Seltik ima bolji tim, kvalitetnije pojedince, a za prilike u ostrvskom fudbalu i spretnijeg trenera. A ima i dvojicu momaka koji su izgledaju kao da reklamiraju durasel baterije. Posebno to važi za Kjoga Furuhašija, koji redovno maltretira gradaskog rivala, a sad mu se pridružio i Dajzen Maeda. Furuhaši je potvrdio da ga nije slučajno merkao Pep Gvardiola kao opciju u tek završnom prelaznom roku, pogodak iz 40. minuta bio je njegov osmi u Old Firm derbijima na 15. susretu. Njegov sunarodnik Maeda je treći put u karijeri pogodio protiv Rendžersa još u 17. minutu i već na pauzi je bilo jasno da domaćin ide ka pobedi, koju je u drugom delu podebljao kapiten Kalum Mekgregor udarcem sa distance (75).

Delovalo je da bi u svakom napadu kad bi prebacili u brzinu više Seltikovi igrači pretrčavali izabranike Filipa Klemona. Gost je podigao glavu tek pri velikom minusu, počeo da stvara šanse, ali em je bilo kasno, em Kasper Šmajhel nije dozvolio kapitulaciju, zbog čega mreža Zelenih miruje od početka prvenstva.

Seltiku je ovog bila treća uzastopna pobeda na Rendžersom, na minulih 13 susreta ima samo jedan poraz od Policajaca, a na obračunu svih takmičenja, poveo je u ukupnom broju trijumfa: 170:169.

Deluje da će razliku povećavati ove sezone...



tagovi

Old FirmSeltikGlasgov RendžersKjogo Furuhaši

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara