Engolo Kante (©Reuters)
Engolo Kante (©Reuters)

Kante pred povratkom u London za 23.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 09:47

Vest Hem želi francuskog vezistu

Nakon, rezultatski gledano, neuspešnih godinu dana u Al Itihadu, Engolo Kante nalazi se pred povratkom u Evropu. Iskusni Francuz mogao bi ponovo da se nastani u Londonu, ali ne u njegovom severnom delu, gde je živeo sedam godina igrajući za Čelsi, već u istočnom, gde bi nosio dres Vest Hema.

Trener Čekićara Đulen Lopetegi veliki je poštovalac kvaliteta 33-godišnjeg Parižanina, svojevremeno je hteo da ga dovede u Real Madrid, a kako mu je namera da pojača poziciju defanzivnog veziste u Vest Hemu, Kante se ponovo nametnuo kao interesantan, piše Gardijan i navodi da će čitav posao koštati oko 23.000.000 evra, što je cifra koja zadovoljava oba kluba.

Izabrane vesti

Kante, međutim, nije bio prvi izbor. Nakon što su u Vest Hemu odlučili da ne otkupe Kalvina Filipsa od Mančester Sitija posle pozajmice provedene u Londonu, okrenuli su se Đironinom Aleišu Garsiji, ali je Španac izabrao Bajer Leverkuzen.

Iako ugovor između Kantea i Al Itihada važi još dve godine, engleski list piše da Saudijci ne bi imali ništa protiv da prodaju Francuza već nakon godinu dana saradnje. U tandemu sa Karimom Benzemom nije uspeo da doprinese odbrani titule, pa je klub iz Džede u potrazi za novim imenima u igračkom kadru nakon što je Loran Blan zamenio Marsela Galjarda na mestu trenera.

Engolo Kante je na minulom Evropskom prvenstvu u Nemačkoj pokazao da i dalje može da igra na vrhunskom nivou. S obzirom na to da je pre Čelsija nastupao za Lester i imao ogroman doprinos u istorijskom podvigu osvajanja titule, jasno je da mu prilagođavanje u Vest Hemu ne bi predstavljalo problem.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Ngolo KanteVest HemSaudijska ArabijaAl Itihad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara