Gelor Kanga (Rojters)
Gelor Kanga (Rojters)

Kanga za volanom Gabona svih 90 minuta u pobedi nad Centralnoafričkom Republikom

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.09.24. | 20:31

Zvezdin kreativac zapažen

Dugo godina je Gelor Kanga neizostavan deo reprezentacije Gabona, a pečat je dao i na utakmici protiv Centralnoafričke Republike. Kreativac Crvene zvezde odigrao je vrlo dobru utakmicu u prvoj pobedi Pantera u kvalifikacijama za Afrički kup nacija - 2:0.

Sve dileme oko pobednika rešene su u prvom poluvremenu. Gabonci su odmah preuzeli konce igre i do vođstva došli iz penala u 11. minutu, koji je uspešno izveo Pjer Emerik Obamejan.

Izabrane vesti

Posle ove situacije, Gabon je nastavio da kontroliše dešavanja na terenu i u finišu prvog dela preko Ševija Babike došao do drugog gola kojim je osvojio prva tri boda u tekućim kvalifikacijama, pošto je na startu takmičenja poražen od Maroka (1:4). Kanga je i taj meč odigrao od početka do kraja, ali je protivnik bio prejak.

Svakako, prvotimac Crvene zvezde vraća se u Beograd motivisan posle večerašnje dobre partije, što će sigurno značiti Vladanu Milojeviću ukoliko odluči da mu ukaže poverenje u četvrtak (19. septembra) protiv Benfike na startu Lige šampiona. Ne očekuje se da Kanga počne utakmicu, ali je moguće da dobije šansu ulaskom sa klupe.

Istovremeno sa ovom utakmicom Egipat je opravdao ulogu favorita protiv Bocvane i rutinski slavio na gostovanju (4:0), dok je Alžir, takođe, bio ubedljiv u duelu sa Liberijom (3:0). Jedino iznenađenje predstavlja remi Kameruna protiv Zimbabvea (0:0). Imali su gosti posed lopte preko 60 odsto, ali im to nije pomoglo da upute makar jedan šut u okvir protivničkog gola.

Kamerun je sada izjednačen na vodećem mestu tabele sa Kenijom (po četiri boda), a upravo te dve selekcije sastaće se u narednom kolu.

KVALIFIKACIJE ZA KUP AFRIČKIH NACIJA – 2. KOLO

Grupa B

Lesoto - Maroko 0:1 (0:1)

/Dijaz 90+3/

Gabon - Centralnoafrička Republika 2:0 (2:0)

/Obamejang pen 11, Babika 34/



tagovi

Gelor KangaGabon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara