Foto (©Reuters)
Foto (©Reuters)

Kanarinci u Londonu naplaćuju dugove Kralju remija

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.02.21. | 10:58

Posle 0:0 u prvom delu sezone, Norič rešen da nadoknadi propušteno protiv Milvola

Tek je nešto više od polovine utakmica odigrano u Čempionšipu, ali suvereni lider Norič odavno je istakao najozbiljniju kadidaturu za promociju u Premijer ligu. Kanarincima je u prvom delu šampionata Milvol odoleo u remiju bez golova, ali u jednoj od zaostalih utakmica 26. kola (19.00) rešeni su da ne ponove istu grešku protiv rivala iz donjeg doma.

Skoro tri meseca prošlo je od njihovog poslednjeg sučeljavanja, ali i dalje ostaje nepoznato kako ekipa sa Kerou Rouda nije 27 udaraca ka golu rivala pretvorila u makar jedan pogodak. Ali ne nosi londonski tim ove sezone bez razloga epitet Kralj remija Čempionšipa - od 26 utakmica Milvol je tačno polovinu okončao nerešeno, što dalje implicira da se radi o ekipi koja i te kako zna da kalkuliše i odigra na rezultat.

Izabrane vesti

Ekipa Danijela Farkea je sada svesna te činjenice i pokušaće da protivnika otvori i reši već tokom prvih 45 minuta. Svako odugovlačenje duži period bez gola samo bi povećao nervozu kod gostiju, a stimulišuće delovao na domaćina. Zato iskorak moraju da naprave oni koji to obično i čine - Temu Puki i Emelijano Buendija. Njih dvojica su zajedničkim snagama učestvovali u 25 od 35 pogodaka ekipe. Finac sa 11 golova i asistencijom, Argentinac sa sedam pogodaka i šest dodavanja koja su prethodila golovima Noriča.

Kanarinci su na prethodnih pet duela u drugom rangu engleskog fudbala samo jednom primili gol, a sada će preko puta sebe imati ekipu koja je na 26 duela samo 22 puta tresla mreže, dakle koja postiže manje od gola po utakmici. To je još jedan od razloga zbog kojeg će Milvol ponovo pokušati da odigra na nulu.

Međutim, ne tako davno, tokom 2018. i 2019. godine ovi rivali spojili su tri međusobna okršaja koja su proizvela čak 14 pogodaka, kao i jednu goleadu sa 4:3 na Kerou roudu u kojoj je na kraju slavio Norič. Puki je bio dvostruki asistent, Buendija jednom asistirao.

Sat vremena kasnije fudbaleri Bornmuta ugostiće indisponirani Šefild Venzdej koji će se do kraja sezone najverovatnije boriti za opstanak. Idealna prilika za šestoplasirani tim Čempionšipa da prekine seriju od tri poraza. Oprez će morati da bude na maksimumu jer je Šefild kao domaćin slavio u međusobnom okršaju u prvom delu sezone. Stiven Kuk je skrivio penal i dobio crveni karton, a Beri Benan ga je realizovao. Mnogi će pomisliti da je odlazak Džošue Kinga u smiraj prelaznog roka ogroman hendikep za Trešnjice, ali brojke kažu drugačije - Norvežanin je odigrao 12 ligaških utakmica bez gola ili asistencije, tako da se bez njega i te kako može i mora.


tagovi

NoričNorič Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara